Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Kies voor de autoveiling

Auto verkopen? Kies dan voor de autoveiling. Het is snel, gemakkelijk en levert je bovendien een goede prijs op. In 8 van de 10 gevallen krijg je meer voor je auto terug dan wanneer je hem aan een handelaar verkoopt of inruilt. Via een advertentiesite kun je in sommige gevallen meer krijgen maar dan moet je net geluk hebben. Op advertentiesites zijn tegenwoordig veel handelaren actief waardoor je weer minder voor je auto terug krijgt.

 

Snel je auto verkopen

Je auto verkopen kan in 24 uur tijd door gebruik te maken van de autoveiling. Er zijn een aantal autoveilingen die dit mogelijk maken, echter zijn niet allemaal gratis. Kijk daarom goed naar de website voordat je de auto aanmeldt. Is de site gratis dan zal dat je snel duidelijk worden. De betaalde varianten spreken niet duidelijk over de kosten zodra je binnenkomt op de website. De gratis varianten lopen ermee te koop. Vind je het niet erg om te betalen voor de veiling, dan heb je meer keuze.

 

Adverteren kost geld

Ook het gebruik maken van een advertentiesite kost tegenwoordig geld. De meest bekende site, waarvan we hier de naam niet gaan noemen, rekent 25 euro voor een vermelding van een week. Daarbij wordt je binnen enkele minuten ondergesneeuwd met nieuwe advertenties waardoor je niet snel meer zichtbaar bent. Uiteraard is er een optie om je weer in de ‘schijnwerpers’ te zetten, maar dat kost natuurlijk ook geld.

 

Het vervelende is, dat je tegenwoordig bij een betaalde advertentie, alsnog wordt gespamd. Handelaren zijn continu op zoek naar nieuwe auto’s en speuren de advertentiesites af. Je zal merken dat je met een handelaar te maken hebt wanneer je benaderd wordt met een onzinnig prijsvoorstel. Men doet een bod die ver onder de prijs ligt. Stel dat jouw auto er voor 5000 euro op staat, waarbij jouw prijs een gemiddelde prijs is en dat er nog een paar iets goedkoper zijn en een paar iets duurder. In dat geval zal de handelaar er niet veel meer dan 3250 voor over hebben. Omdat genoeg mensen alsnog happen en niet met de auto willen blijven zitten. Hierdoor blijven de handelaren hun werk doen wat bovendien erg goed loont.

Meer tips vind je op https://autocup.nl/