Clarapelsadvies
Business / Management

Integraalhelm kopen

Als je het idee van een jethelm niet veilig vindt, en zelfs een systeemhelm biedt niet voldoende bescherming naar jouw smaak kun je beter een integraalhelm kopen. Dit is het meest veilige type helm die je kunt aanschaffen. Wat maakt een integraalhelm zo veilig, en welk type helm is het beste voor jouw rijgedrag? Lees snel verder!

 

Verschillende helm types

Er zijn drie soorten helmen met elk hun eigen voordelen en doelgroep:

 

Jethelm

Dit type helm is open bij het gezicht. Daarmee biedt het minder bescherming dan een systeemhelm en een integraalhelm. Je kunt deze helm wel eenvoudiger opzetten en afzetten. Voor rijders van een snorscooter die toch graag af en toe een helm dragen is een jethelm de juiste keuze.

 

Systeemhelm

Hoewel dit type helm veel lijkt op een integraalhelm is een systeemhelm uit twee delen gemaakt. Het gedeelte bij de kin kan opklappen. Dat maakt deze helm eenvoudiger op en af te zetten, wat prettig is bij korte ritten. De bescherming is iets minder in vergelijking met een integraalhelm.

 

Integraalhelm

Dit type helm is samengesteld uit één harde buitenschil die het hoofd optimaal beschermd. Als je op hoge snelheden rijdt, of je jezelf regelmatig in gevaarlijke situaties begeeft is het gebruik van een integraalhelm zeker aan te raden. Voor korte ritten is dit type helm wat minder geschikt omdat opzetten en afzetten wat lastiger is.

 

Eerst goed meten, dan een integraalhelm kopen

Bij elke helm is de pasvorm belangrijk, bij een integraalhelm is het essentieel. Meet je voorhoofd op met een meetlint. Bij helmen in de webwinkel zie je de maat in centimeters aangeduid. Daarnaast wordt ook de maat vermeldt in de bekende XS t/m XL letters. Bij een integraalhelm kopen is de juiste maat belangrijk voor een optimale veiligheid.

 

Koop jouw integraalhelm via de online winkel voor de scherpste prijzen en de hoogste kwaliteit.