Clarapelsadvies
Business / Management

Instagram een van de meeste populaire social media app

Waarom is Instagram eigenlijk zo populair? Instagram heeft meer dan 400 miljoen actieve gebruikers en is daarmee populairder dan Twitter en Skype. Er zijn verschillende reden voor deze hoge cijfers. Een daarvan is dat iedereen tegenwoordig een camera bij de hand heeft in de vorm van een smartphone. Foto’s maken is daardoor ontzettend gemakkelijk geworden. Ook het gebruik van filters is een kwestie van een ‘touch’ met de vingertip. Hierdoor zijn de foto’s niet alleen makkelijk te maken, maar ook eenvoudig te bewerken waardoor de foto’s er al snel professioneel uitzien.

 

Volgen van vrienden, celebrities, en merken

Instagram is een van de grote spelers op het gebied van social media. Dat betekend dat je via Instagram een sociaal netwerk kan opbouwen. Je kan niet alleen je vrienden volgen, maar ook beroemde mensen zoals acteurs en actrices, modellen, enje favoriete bands. Ook kan je merken en bedrijven die je leuk vindt in de gaten houden. Hierdoor kan je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Ook kan je jezelf, je eigen merk of bedrijf, of andere producten promoten via Instagram. Uiteraard is het niet gemakkelijk om een groot aantal volgelingen te krijgen, maar als het je lukt is het een goed platform om jezelf te laten zien aan de wereld.

 

Een cultuur van beelden

Een andere reden voor het grote gebruik van Instagram, vooral onder de jongeren, is dat de jongere generaties veel meer zijn opgevoed met beeld, en daardoor zich makkelijker visueel uitdrukken. Denk hierbij aan de grote invloed van de televisie, computerspellen en het internet. Dit is ook te zien in het grote gebruik van emoji’s onder de jongeren in digitale tekstdiensten zoals sms en Whatsapp. Ook apps zoals Vine, waar je een kort filmpje kan maken en delen op het internet, zijn ontzettend populair onder de jongeren.

 

Instagram volgers

Het hebben van Instagram volgers is erg belangrijk anders komen je berichten bij niemand terecht. Alleen wanneer je goede hashtags gebruiken vinden mensen je berichten nog, anders niet. Hoe meer Instagram volgers je hebt, hoe groter je bereik wordt.