Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Hoe dakkapel prijzen tot stand komen

Een nieuw gezinslid, een extra ruimte in huis of wil je zorgen voor meer licht in huis? Het zijn allemaal redenen waarom je een dakkapel aanschaft. Een dakraam is ook een mogelijkheid maar een kapel brengt meer voordelen met zich mee. Voor iedereen is de reden anders. Wat de voordelen en de dakkapel prijzen zijn lees je hieronder.

 

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

De reden is voor jou duidelijk waarom je kiest voor een dakuitbouw. Maar wat zijn nu de voordelen? Welke extra’s brengt het allemaal met zich mee?

  • Waardestijging van je huis

  • Extra ruimte

  • (beter) uitzicht

  • Meer licht.

 

Hoe komen dakkapel prijzen tot stand

De aanschaf is even een uitgave maar vaak verdien je dit terug omdat het ook zorgt voor een waardestijging van je huis. Wanneer je, je huis gaat verkopen is de verkoopprijs hoger dan daarvoor. Daarnaast verhoogt het ook je woongenot en is dat al een grote pré.

Maar hoe komen de dakkapel prijzen tot stand? De ene kapel is de ander niet en er zitten verschillen in prijzen. Aan de hand van het materiaal kunnen de kosten wel eens verschillen want je hebt een houtlook, kunststof of prefab kapel. Deze drie hebben hun eigen voor en nadelen zoals onderhoud, prijs en uitstraling. Kies je voor een prefab dan is dit meestal goedkoper omdat dit kant en klaar op je dak geplaatst wordt. Op deze manier bespaar je wat op de plaatsingskosten.

 

Zie je nu een prijs die stukken lager is dan andere prijzen? Dan moet je goed nagaan of de BTW etcetera al verwerkt zit in de prijs. Dat is goed om even na te gaan om misverstanden te voorkomen.

 

Wat zijn de plaatsingskosten van een dakkapel

Naast de voordelen die het met zich meebrengt is het ook belangrijk om de kijken naar de plaatsingskosten. Hoeveel kost de plaatsing van een kapel op je dak? Er zijn factoren die die kosten bepalen zoals hierboven aangegeven. In die prijs zitten de materialen, BTW en arbeidskosten al verwerkt. Wil je een rolluik, insectenhor of ventilatierooster? Dat verhoogt de kostprijs.

Maar wanneer je kiest voor een unieke uitstraling en een specifieke afmeting dan is er sprake van maatwerk. Dan zijn de kosten ook wat hoger. Vanaf 3000 euro kun je een kapel plaatsen maar dit kan ook 5000 euro kosten. Dit is dus erg variabel want vele factoren hebben invloed op de prijs die je uiteindelijk gaat betalen voor een dakkapel.

 

Heb je een vergunning nodig voor de plaatsing?

De meest voorkomende afmeting van een dakkapel is 150 cm hoog x 250 cm breed. Een vergunning is niet altijd nodig want soms kun je vergunningsvrij een kapel laten plaatsen. In een aantal gevallen is een bouwvergunning nodig. Dit wordt ook wel een omgevingsvergunning genoemd. Een dakkapellen specialist is hiervan op de hoogte en het is dan ook raadzaam om dit eerst even na te gaan. Zo kom je niet voor onvoorziene kosten te staan want de vergunningskosten komen nog eens bovenop de prijs van de plaatsing van een dakkapel. Sommige aanbieders verwerken dit in hun dakkapel prijzen.