Clarapelsadvies
Image default
Vakantie

Helsinki: De beste bezienswaardigheden tijdens een bezoek aan deze stad

Wanneer je Finland of een van de Scandinavische landen wilt bezoeken, is het zinvol om een stad als Helsinki aan je lijst toe te voegen. Waarom is dat? Helsinki valt op als een van de gaafste bestemmingen in de Scandinavische regio omdat het een rijke geschiedenis heeft, een geweldige architectuur en een heleboel bijzondere dingen om te ontdekken en van te genieten.

Suomenlinna

Suomenlinna is een set van versterkte eilanden die zeer interessant en een bezoekje waard zijn. Ze werden aangelegd in de 18e eeuw en het lijkt alsof de wereld er heeft stilgestaan.  Het is ronduit verbazingwekkend en je zal deze locatie zeker waarderen.

Temppeliaukio Kerk (Rots kerk)

Een van de mooiste dingen om te bezoeken in Helsinki is de Temppeliaukio-kerk (Rots kerk). De kerk is, zoals gezegd, gemaakt van rotsen en het interieur is ongelofelijk. Het is een van die plaatsen waarvan je meteen onder de indruk bent en je zal hier plezier aan beleven. Het is zeker een boeiende en prachtige locatie voor iedereen die van geweldige architectuur houdt.

Sibelius Monument en Park

Wanneer je het Sibelius Monument en Park verkent, zal je verbaasd zijn over de prachtige kunst en alles wat je er ziet. Het is één van die dingen die de tand des tijds heeft doorstaan en iedereen zal het ongelofelijk interessant en plezierig vinden.

Linnanmäki Pretpark

Het is altijd een goed idee om een pretpark te bezoeken tijdens je reizen. Helsinki heeft het Linnanmäki pretpark, dat in 1950 is geopend. Het heeft de attracties voortdurend verbeterd en gezorgd voor een breed scala aan interessante voorzieningen en pluspunten. Bovendien heb je er geweldige winkels, shows en restaurants.

Ateneum (Het Finse Nationale Kunstmuseum)

Dit museum valt echt op door de uitzondelijke architectuur en uitstekende kwaliteit. Het is echt uniek in zijn soort en mensen zijn er dol op omdat het meeslepend en gevarieerd is. Bovendien bevat het veel moderne en aantrekkelijke elementen en ideeën. Je moet het zelf gezien hebben en uiteindelijk zal je versteld staan van zijn grote kwaliteit en waarde.

Korkeasaari Zoo

Verken ook zeker de Korkeasaari Zoo tijdens je bezoek aan Helsinki. Het is echt een prachtige locatie met meer dan 1000 plantensoorten en meer dan 150 diersoorten. Het leuke aan deze plek is dat de dierentuin zelf op een eiland ligt die je met de veerboot kan bereiken.

Conclusie

Helsinki is een geweldige locatie om te bezoeken op elk moment van het jaar. Er is altijd wel iets leuks te ontdekken en te bezichtigen, maar het is zinvol om te zoeken naar de beste autoverhuurdienst in Helsinki, zodat je snel en gemakkelijk je bestemming kunt bereiken. Info over autoverhuur op de luchthaven: https://www.autoprio.nl/nl-finland-luchthaven-helsinki-vantaa-hel/. Autoverhuur in Helsinki is betaalbaar en je zal blij en erg onder de indruk zijn met het resultaat. De belangrijkste autoverhuurdiensten zijn gemakkelijk te vinden in de stad en op de luchthaven. Je kan op voorhand online boeken of ter plaatse wanneer je bent aangekomen. Maar let op, in het hoogseizoen kan er een tekort aan auto’s zijn. Om zeker te zijn van een auto, boek op voorhand. Controleer nu de beste opties voor huren van een auto en laat je meeslepen door de ervaring!

https://www.autoprio.nl