Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

Helpt yoga tegen hoofdpijn? In een yoga weekend leer je alles

Als je meer wilt leren over yoga, is het handig om naar een yoga weeend te gaan. In een yoga weekend leer je alles op het gebied van yoga bij klachten. Een van de meest voorkomende lichamelijke klachten is hoofdpijn. Dit komt doordat deze vorm van pijn vele uiteenlopende oorzaken kan hebben. In de meeste gevallen is hoofdpijn onschuldig. Wel kan de pijn soms zo hevig zijn dat het lijkt alsof het uit je hersenen komt. Hersenweefsel is echter gevoelloos, de pijn wordt dan ook vrijwel altijd veroorzaakt door spieren en banden rond de schedel en nek. Ook bloedvaten, de hersenvliezen en druk op de hersenen kunnen pijn geven. Doordat we dit weten, is het vaak goed te herleiden waar de pijn vandaan komt. Dit is essentieel om te weten, want daardoor is het makkelijker naar oplossingen tegen hoofdpijn te zoeken. Het kan zo zijn dat hoofdpijn wordt herleid naar stress en spanning. Daarom zou yoga een effectief middel kunnen zijn tegen hoofdpijn. Zelfs in sommige gevallen van migraine zou yoga uitkomst kunnen bieden. Heb jij wel eens last van hoofdpijn en wil je proberen of yoga helpt? Je kunt kijken in de buurt voor een yoga school of als je meer wilt leren over yoga, kun je altijd naar een yoga weekend gaan. 

 

Yoga tegen mentale stress

Wanneer je het mentaal zwaar hebt kan dit ook een oorzaak zijn van de hoofdpijn. Mentale belasting zorgt ervoor dat de spieren in de nek zich aanspannen en dit zorgt dan voor hoofpijn. Iets simpels  zo als je ademhaling beter reguleren of op de goede momenten voldoende rust pakken kan al voor minder spanning in je lichaam zorgen. In dat geval kun je een yogastijl tegen je hoofdpijn kiezen die zich richt op meditatie. Yoga nidra is zo’n stijl waarbij diepe meditatie voorop staat. Je leert hoe je indrukken van de dag goed kunt verwerken en hoe je daarbij mentaal en lichamelijk in een volledig ontspannen modus komt. Overal in Nederland kun je deze stijl van yoga uitoefenen, ook bij een yoga weekend zul je verschillende houdingen leren.

 

Hatha yoga tegen hoofdpijn

Het voelt misschien niet natuurlijk voor je om tijdens een migraine aanval yoga oefeningen te gaan doen, dit lijkt al onlogisch bij een normale hoofdpijn. Ondanks dat zijn er zeker wel een paar oefeningen die je kunnen helpen, maar dit is natuurlijk voor iedere persoon anders. Omdat yoga er in vele soorten en maten is, is het belangrijk voor jezelf om uit te zoeken wat het beste voor jou werkt. Probeer eerst na te gaan waar de hoofdpijn bij jou vandaan komt. Heb je mentale stress die tot gespannen nekspieren leidt of is een verkeerde werkhouding de boosdoener? Onderzoek het zelf bij een yoga school of probeer eens een yoga weekend uit!

https://www.yogageleen.nl/yoga-limburg/