Clarapelsadvies
Image default
Kinderen

Gezonde hobby’s beoefenen

Gezonde hobby’s beoefenen

Een jongen op een 24 inch jongensfiets laten rijden, is een geweldige manier om mensen naar buiten te krijgen en te sporten na een zeer lange en vermoeiende dag op het werk of op school. Het stimuleert een goede gezondheid en fysieke fitheid als hobby. Fietsen is ook redelijk goedkoop in vergelijking met andere activiteiten. Het is nuttig om als beginner op de juiste manier te beginnen met rijden om er het meeste plezier uit te halen. Dit houdt in dat je de basisprincipes van fietsen en fietsonderhoud bestudeert om vertrouwen te krijgen tijdens het rijden en letsel bij jezelf en anderen te voorkomen.

Veiligheid als hoogste prioriteit

Iedereen die fietst, of het nu een rookie of een ervaren rijder is, moet altijd prioriteit geven aan veiligheid. Fietsers moeten zich altijd adequaat kleden, waaronder een goed passende helm om hun hoofd te beschermen en kleding waarmee ze zowel overdag als ’s nachts duidelijk kunnen worden gezien. Tijdens het fietsen moet felgekleurde kleding met reflecterende elementen worden gedragen. Inspecteer je fiets om ervoor te zorgen dat de banden goed zijn opgepompt en de remmen goed werken voordat je gaat rijden. Denk eraan om ook water en andere fietsbenodigdheden mee te nemen en deze in je enkele fietstas te doen. Je zou ook een plek moeten vinden die redelijk verkeersvrij is voor het leren fietsen om de kans op aanrijdingen te beperken. Besteed tijd aan het oefenen met het gebruik van de ene hand terwijl je handsignalen doet met de andere. Bestudeer dit goed, aangezien deze signalen altijd moeten worden gebruikt wanneer de situatie daarom vraagt. Maar in het algemeen moeten beide handen altijd aan het stuur zijn. Een fietser moet altijd waakzaam blijven wanneer hij op een rijbaan met veel verkeer rijdt en hij moet zoveel mogelijk ’s avonds fietsen vermijden. Het voorbereiden van een route kan helpen voorkomen dat je verdwaalt of overstuur raakt wanneer je naar een nieuwe locatie reist.

Probleemloos en handig

Reizen met de fiets is voorspelbaarder dan reizen met de auto, omdat het verkeer zelden een probleem is. Fietsen is voordelig omdat fietsen meestal dichter bij bestemmingen kunnen worden geparkeerd dan auto’s. Daarom is het als het ware een deur-tot-deur-service. Het is doorgaans sneller dan autorijden op korte afstanden tot 5 kilometer. Je kunt direct en gemakkelijk je familie in een andere straat bezoeken wanneer je maar wilt of je kunt je strandtas groot inpakken om alleen te ontspannen door gewoon een stuk te fietsen.

Transportvoordelen

Fietsen veroorzaken minder schade aan het wegdek dan auto’s. Fietspaden bieden ‘snelwegen’ voor dezelfde kosten als voetpaden. Congestie in het verkeer zal naar verwachting veel per jaar kosten. Door meer fietsen en minder voertuigen op de weg te hebben, kunnen congestie en daarmee samenhangende kosten worden verminderd. Fietsvoorzieningen kunnen het openbaar vervoer helpen om meer mensen te bereiken. Er zijn gemiddeld tien keer meer woningen op fietsafstand van het openbaar vervoer dan op loopafstand. Het grootste deel van de autoritten naar school kan ook te voet worden afgelegd. Fietsend of wandelend op deze tochten minimaliseert de verkeersopstoppingen rond scholen en verbetert de veiligheid van kinderen.