Clarapelsadvies
Business / Management

Gegarandeerd je auto verkopen

Auto verkopen

Je auto verkopen tegen een gegarandeerd bod hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een paar mooie foto’s en een pakkende advertentietekst kunnen je een aardig eind op weg helpen maar dat levert je nog geen gegarandeerd bod op. Dit komt doordat wij als eigenaren van een auto vaak lakoniek zijn wanneer het op de verkoop aankomt. Gebreken maken we kleiner dan dat ze zijn terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn.

Auto online verkopen

Tegenwoordig plaatsen we nauwelijks meer een advertentie in de krant als we onze auto willen verkopen en heel zelden kom je nog een auto tegen met een blaadje achter de ruit waarop staat dat de auto te koop is. Tegenwoordig kun je eenvoudig je auto online verkopen en daar zijn talloze manieren voor. Maar wil je je auto tegen een gegarandeerd bod verkopen, dan zal je enigszins wat huiswerk moeten. En dat kan binnen een paar minuten. De belangrijkste tip die we mee kunnen geven is; Kijk naar ervaringen van andere mensen. Mensen die al gebruik hebben gemaakt van een bepaald platform. 

Eerlijk auto verkopen

Niemand zit te wachten op gezeik tijdens de verkoop van een auto. Jij als verkoper niet maar de koper ook niet. Eerlijkheid en transparantie zijn essentieel in je auto verkopen tegen een gegarandeerd bod. 

Als eigenaar van een auto die je wil verkopen maak je gebreken kleiner dan dat ze eigenlijk zijn. En dat is precies de reden waarom er naderhand altijd onderhandeld wordt over de prijs tijdens een bezichtiging. Helemaal niet nodig! Wanneer je eerlijk en transparant bent over de staat van je auto zullen de biedingen niet lager zijn. Sterker nog, de biedingen zullen waarschijnlijk hoger zijn en belangrijker nog. Er is geen ruimte voor onderhandeling meer. 

Nog een groot voordeel bij transparantheid is dat een eventuele koper die jouw advertentie bekijkt weet dat hij met een eerlijke verkoper te maken heeft. Kopers zullen dus eerder geneigd zijn om op jouw auto te bieden dan op die van iemand waarbij in de advertentietekst staat “gebruikelijke gebruikssporen”. 

Gebruikelijke gebruikssporen is een te vaag begrip. Gebruikssporen zijn sowieso een relatief begrip. Een gat is in de stoel bijvoorbeeld. Als je vaak in en uitstapt dan is de kans op een gat door slijtage zeer groot. De één zegt dat het gebruikssporen zijn en de ander zal zeggen dat er een groot gat in de stoel zit. 

Vermeld tijdens het plaatsen van een advertentie ieder gebrek. Zelfs een klein krasje van 1 cm. Nogmaals, hiermee toon je aan dat je eerlijk bent en serieus over de verkoop. Dit wordt door eventuele kopers gewaardeerd en geloof het of niet, het uiteindelijke bod zal hoger zijn en belangrijker nog, het zal gegarandeerd zijn.

Naast het feit dat je transparant moet zijn, is een ander belangrijk punt de advertentietekst. Er staan honderden zo niet, duizenden auto’s te koop van hetzelfde type. Je moet dus onderscheidend zijn en de tekst is hierin een belangrijke factor. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke tekst schrijft zonder spelfouten. Benoem de pluspunten en omschrijf waarom jij jouw kleur zo mooi vindt. Of dat jouw auto de volgende eigenaar zonder moeite naar Italië en terug brengt. 

Veel voorkomende discussiepunten door niet goed doorgeven van gebreken zijn:

  • Banden die bijna aan vervanging toe zijn. Vanaf 3mm en minder zijn ze bijna aan vervanging toe.
  • Storingslampjes die branden. Omschrijf welk lampje er brandt, wat de storing is en wat het gaat kosten om dit te verhelpen. Laat een foto van de reparatie offerte zien. 
  • Steenslag. Of het nu 1 puntje is of 10, vermeld het.
  • 1 sleutels. Heb je maar 1 sleutel? Zet het erbij. Tegenwoordig kost een sleutel met inleren al gauw 200 Euro. 
  • Krasjes. Maak een foto van ieder krasje. Gebruiksspoor of niet, een beschadiging is een beschadiging. Laat de koper zelf maar beslissen of hij de schade laat herstellen. Je hebt het in ieder geval vermeld.
  • Beschadigde velgen. Stoeprand geraakt? Dan is de velg hoogstwaarschijnlijk beschadigd. Het is misschien iets kleins, maar vermeld het. 
  • APK. Verloopt je APK bijna? Geef dit netjes aan en vermeld wat er eventueel moet gebeuren voor de APK en als het kan maak je een foto van de reparatie offerte.
  • Niet ingevuld onderhoudsboekje. Men vermeld vaak dat er een onderhoudsboekje bij de auto zit. Maar vermeld erbij of deze ook netjes is bijgehouden. Een niet in gevuld boekje heeft de koper niets aan. 

Gratis auto verkopen

Er zijn talloze websites waar je je auto kunt verkopen. Wil je een gegarandeerd bod? Dan heb je de grootste kans op een gegarandeerd bod bij een auto verkoopsite zoals bijvoorbeeld AutoVendi. Daarnaast zijn verkoopsites over het algemeen gratis. Dit scheelt je dus eindeloos betaalde advertenties op verschillende marktplaatsen maken. Hiermee boek je je eerste winst al. 

Belangrijk om te weten is natuurlijk wel dat niet alle verkoopsites hetzelfde zijn. Doe van tevoren eerst onderzoek naar de site waarop je je auto wil plaatsen. Bekijk reviews en ervaringen. Grote sites hebben er genoeg op het internet. 

Snel auto verkopen

Heb je haast met de verkoop van je auto? Dan is het meest voor de hand liggende om je auto zeer scherp te prijzen met een duidelijke omschrijving. Niet té goedkoop natuurlijk maar als je in jouw segment de goedkoopste bent, al is het met 50 Euro dan ben je je auto zo kwijt.

Ook bij spoed is een auto verkoopsite een uitkomst. Snel je auto verkopen kan bij een verkoopsite vaak al binnen een dag en soms wel binnen 10 minuten afhankelijk van het type auto natuurlijk. Heb je een Dacia diesel of een Fiat Multipla dan heb je gewoon pech. Die wil bijna niemand hebben. 

Altijd van toepassing

Wat je ook verkoopt, bovenstaande informatie is altijd van toepassing. Of het nu om campers gaat, motoren, boten, noem maar op. Eerlijkheid duurt het langs zoals bekend is en dat is hier natuurlijk zeker van toepassing. 

Goede omschrijving, staat gelijk aan gegarandeerd bod oftewel een garantie voor verkoop.

https://www.vendesign.nl