Clarapelsadvies
Woning en Tuin

Gat in het dak voor lichtstraten

Het is steeds vaker populairder om lichtstraten te laten bouwen om zo meer licht in het huis te laten en de ruimte eronder lijkt er ook groter door. Een lichtstraat is een constructie dat bestaat uit glas met een frame van aluminium.

Je kunt lichtstraten vergelijken met ruiten maar dan voor het dak. Voordat lichtstraten geplaatst kunnen worden zal er eerst een gat in het dak gesneden moeten worden. Een deel van het plafond en dak wordt dus verwijderd om ruimte te maken voor de lichtstraten. Het gat wordt in de afmetingen en vorm van de lichtstraat gesneden.

Als je wil weten of het laten bouwen van lichtstraten bij jouw woning mogelijk is kun je hiervoor een offerte aanvragen. In Nederland zijn er diverse bedrijven dat lichtstraten bouwen en het aanvragen ervan is gratis. Je kunt zelfs bij meerdere bedrijven een offerte aanvragen om zo de prijzen te vergelijken. Zo kun je meteen ook zien wat het gaat kosten en welke bedrijven de goedkoopste zijn.

Je kunt bij sommige bedrijven ook ontwerpen op maat laten maken zodat het bij je huis past. Wil je hier meer informatie over? Bezoek dan een van de onderstaande websites voor meer informatie over lichtstraten.

Serbo.nl

Niekroos.nl

Velux.nl