Clarapelsadvies
Business / Management

Facebook is grootste social media website ter wereld

 

Wat zijn de voordelen van Facebook? Er zijn er heel wat om op te noemen. De meest voor de hand liggende is dat het via deze social media website ontzettend makkelijk is om met mensen in contact te blijven. Zo is het eenvoudig om te zien wat een oude vriend van de basisschool die naar de andere kant van het land is verhuisd tegenwoordig mee bezig is. Of om de breisels van je oude oppas te kunnen liken. Met 1590 miljoen actieve gebruikers is Facebook de populairste social media website. Daardoor zullen veel mensen die je kent wel op Facebook zitten, en wordt het contact houden met mensen wel heel erg makkelijk.

 

Facebook ook voor andere doeleinden

Facebook is niet alleen nuttig om te zien wat je vrienden voor lunch hebben gehad, je kan er ook professioneel je slag mee slaan. Werkgevers en bedrijven zijn ook actief op Facebook, dus als je een (nieuwe) baan zoekt is deze website ook een platform om actief te gebruiken. Je kan je eigen profiel zo inrichten dat je gunstig over komt op een potentiele werkgever, en op die manier je in de picture spelen. Ook als je zelf een bedrijf hebt is het interessant. Je kan je producten en diensten via deze website ook promoten.

 

Nodig niet iedereen uit

Ook heeft Facebook een handige functie waarbij je evenementen kan aanmaken en beheren. Je kan dan gemakkelijk mensen uitnodigen voor je evenement en zien wie er wel of niet gaat. Ook kunnen mensen aangeven of ze niet weten of ze kunnen, en dus misschien gaan. Dit is handig om in te schatten hoeveel mensen je kan verwachten. Ook kan je zien, als je naar een evenement gaat, wie er van jouw vrienden ook gaan. Zorg alleen dat als je een evenement aanmaakt, dat je die niet openbaar maakt, zo kan er daadwerkelijk iedereen naar je evenement komen, en dat kan voor problemen zorgen.

 

Likes kopen

Om een groter bereik te creeëren zijn pagina likes van groot belang. Zorg voor een doelgroep welke je ook daadwerkelijk volgt. Hierdoor komen je berichten sneller aan. Likes kopen is een manier om je bereik te vergroten. Bovendien komt je pagina overtuigender over en daarmee haal je vervolgens weer meer klanten mee binnen. Komt er een nieuwe klant eerst op je FB pagina dan krijg je maar een kans om de eerste indruk te wekken. Is de eerste indruk niet voldoende dan gaat de potentiële klant weer verder zoeken en de kans is dan groot dat hij niet meer terugkeert. Likes kopen heeft dus wel degelijk nut. Tegenwoordig kun je ook likes kopen voor op je berichten. Daarmee komt je pagina nog overtuigender over.