Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Een monument in verval laten restaureren

Is je woning een monument? En is het tijd dit nieuw leven in te blazen? Kies er dan vandaag nog voor het monument te laten restaureren? Restauratie van een monument klinkt als erg lastig en duur, maar dat valt in de praktijk wel mee. Een monument restaureren is misschien een grote uitdaging voor een amateurklusser, maar een ervaren professional weet er wel raad mee. Bouwbedrijf Quant in Zierikzee heeft al verschillende monumenten succesvol gerestaureerd en voegt het jouwe graag aan dit lijstje toe. Ben je woonachtig in regio Zeeland? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Samen wordt een plan van aanpak opgesteld om het allerbeste resultaat te realiseren. Met behulp van de juiste materialen, het juiste plan en de benodigde ervaring ligt een prachtig resultaat binnen handbereik. Het monument kan zo weer decennialang mee.

Kundige restauraties

Een monument restaureren verdient een grondige en kundige aanpak. Het restaureren van monumenten kent namelijk enkele uitdagingen. Je kunt niet zomaar aan de slag gaan, voor je een beeld hebt geschetst van wat er precies gebeuren moet. Het is nodig een plan van aanpak te schetsen en dit stap voor stap ten uitvoer te brengen. Bouwbedrijf Quant weet precies hoe dit moet worden aangepakt. Jouw monument restaureren wordt makkelijker dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Zelfs het fraaiste monument moet op een dag worden gerestaureerd. Door de loop der jaren ontstaat nu eenmaal schade, door een storm of wellicht de oorlog. Slijtage van de elementen vindt ook plaats. In Zeeland is waterschade niets nieuws.

Hoe gaat restauratie in zijn werk?

Als je een monument gaat restaureren, dan breng je een ‘strijdplan’ ten uitvoer waarmee je het gebouw naar zijn originele staat terugbrengt. Restauratie lijkt sterk op renovatie, al is het verschil dat je met restauratie zo min mogelijk aanpast, terwijl je bij renovatie meer ruimte hebt om een nieuw design of nieuwe functies toe te passen. Een monument moet je laten restaureren, omdat het pand een beschermde functie heeft. Je mag niet zomaar van alles aanpassen.

https://www.bouwbedrijfquant.nl/