Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Een metamorfose: van pannendak naar rietendak

Op de zonnige winterdagen staan boerderijen met hun rietendaken er altijd stralend bij. Met uitzicht op zulke daken droomt iedereen van een rieten dak op zijn nieuwbouwwoning, al lijkt dat een droom die nooit werkelijkheid zal worden…toch? Velen weten niet, dat het echter juist heel goed mogelijk is om een pannendak om te toveren in een rieten dak! Wie namelijk voldoet aan de eisen voor het plaatsen van een rieten dak, kan deze metamorfose realiseren. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat en waaraan jouw dak moet voldoen om er een rietendak van te kunnen maken? Lees dan snel verder wat Van den Bergh Rietdekkers voor jou kan betekenen.

Een rietendak realiseren

Wie van zijn pannendak een rieten dakbedekking wil maken, is bij Van den Bergh Rietdekkers aan het juiste adres. De rietdekkers kennen namelijk de kneepjes van het vak en denken graag mee over het realiseren van het rietendak. Desalniettemin is het van belang dat het dak in de basis aan een aantal vereisten voldoet. Allereerst moet het dak namelijk hellend zijn in (het liefst) een hoek van 45 graden. Op die manier kan het regenwater namelijk snel en eenvoudig afgevoerd worden door de rietendakbedekking op regenachtige dagen. Ten tweede zal een Onderhouden rieten dak langer mee gaan dan wanneer er niet meer naar het riet omgekeken wordt, nadat het gelegd is. Daarnaast is het belangrijk dat het huis zo gesitueerd is, dat het riet genoeg licht en lucht ontvangt. Op die manier kan het dak opnieuw goed drogen, wat schade aan het dak voorkomt.

Meer diensten

Naast het omtoveren van een pannendak in een rietdak biedt Van den Bergh Rietdekkers andere diensten omtrent rieten dakbedekking. Bekijk daarom snel op de website van Van den Bergh Rietedekkers wat wij nog meer te bieden hebben!

https://www.rietwerk.nl/