Clarapelsadvies
Image default
Groothandel

Een kartonnen stelling

Dit type magazijnstelling is ideaal voor industrieën of magazijnen met case picking, dit systeem maakt namelijk gebruik van rekken die zijn uitgerust met wielen of rollers die het mogelijk maken producten en materialen rond te rijden. Wanneer een bedrijf een magazijnstelling gebruikt, is het raadzaam deze af te stemmen op de doeleinden waarvoor het nodig is. Kartonnen stellingen kunnen worden ingezet wanneer voorraad van een lichter gewicht opgeslagen dient te worden. 

Kies de juiste magazijnstelling

Wanneer een industrieel bedrijf gebruik wilt maken van magazijnstellingen, kan het goed zijn gebruik te maken van een integrator. Deze kan u helpen om te zorgen dat u uiteindelijk het juiste type magazijnstelling kiest dat past bij de doeleinden waarvoor u het wilt inzetten. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat de integrator ook in detail weet waar de magazijnstelling uiteindelijk geplaatst zal worden. Daarnaast is het belangrijk dat de integrator op de hoogte is van welk soort materiaal er komt te liggen in de stellingen. Er zijn namelijk twee verschillende soorten balken die gebruikt kunnen worden. Die zijn: rolvorm balk – dit soort rollen staal zijn vaak minder duur en zijn gemakkelijk te beschadigen terwijl een structurele balk een soort warm staal in i-balken of C-kanalen zijn. Ze zijn duurder en hebben meer slagvastheid en daarnaast zijn ze ook repareerbaar. Neem eens een kijkje bij verschillende aanbieders zoals Begra om u te verdiepen in de verschillende soorten en maten.  

Controleer de omgeving op corrosie 

Voordat u een stalen dek in uw omgeving installeert, moet u er zeker van zijn of het stalen dek door een omgeving gaat die corrosief is. Als dat het geval zal zijn dan is het raadzaam dat u de plek corrosie-vrij gaat maken. Dit kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Dit omvat onder andere ondergedompeld gegalvaniseerd, pre-gegalvaniseerd en elektrolytisch verzinkt. Het is dus belangrijk dat u opties en verschillende manieren vindt om over de omgeving waar de magazijnstelling komt te staan.