Clarapelsadvies
Business / Management

Een incassobureau in Amsterdam inschakelen

Heeft u hulp nodig van een incassobureau in Amsterdam? Dat kan bij Incassonet! Incassonet gaat online te werk om een onbetaalde factuur voor u te innen bij de niet-betalende debiteuren. U wilt geen verliezen lijden en daarom kan u ervoor kiezen om Incassonet in te schakelen. Ga er hiervoor op tijd achteraan om de schulden ook bij de debiteur te beperken.

Wanneer kan ik een incassobureau in Amsterdam inschakelen?

U kunt Incassonet incassobureau Amsterdam inschakelen als u zich in de positie bevindt wanneer een debiteur niet de factuur (op tijd) betaald. In de meeste gevallen kan de debiteur vergeten zijn om de factuur te betalen of simpelweg niet heeft gezien maar ook in sommige gevallen zit er meer achter dan dat. Als de klant het simpelweg is vergeten dan is het probleem vaak makkelijk op te lossen maar als de klant bewust niet betaald dan kan het proces moeizamer verlopen. Incassonet kan dan voor u autoriteit uitstralen waardoor u niet contact op hoeft te nemen met de klant en u dus de relatie niet hoef te beschadigen. Wel moet ik altijd eerst een schriftelijke herinnering hebben gestuurd naar de niet-betalende debiteur wanneer hij of zij niet binnen de juiste termijn de factuur heeft betaald.

Wanneer is het geschikte moment om een incassobureau in Amsterdam in te schakelen?

Er is natuurlijk nooit een geschikt moment om een incassobureau in Amsterdam in te schakelen. Het blijft in elk geval een vervelende situatie voor zowel de crediteur als debiteur. U wilt namelijk uw klanten behouden maar u wilt ook geen verlies draaien. Als uw klant weigert te betalen en u bang bent om zelf de relatie aan te tasten dan is het een geschikt moment om Incassonet in te schakelen. Zij kunnen voor u de communicatie regelen met de niet-betalende debiteur. Wel is het belangrijk dat u tijdig handelt maar ook weer niet te vroeg. De reguliere betalingstermijn van facturen is rond de 30 dagen en soms 41 dagen. Als deze termijn nog niet is verstreken dan kunt u nog wachten tot de uiterlijke datum tot de debiteur mag betalen.