Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Een huis kopen

Bij een huis kopen komt veel kijken, maar gelukkig zijn er genoeg tips bij het kopen van een huis. Je zult eerst moeten kijken of je een nieuwbouw huis wilt kopen of een bestaand huis. Er zitten veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouw huis. In tegenstelling tot een bestaand huis, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam: je betaalt geen overdrachtsbelasting en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs. Bij een nieuwbouwwoning heb je in de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten, bijvoorbeeld voor schilderwerk. Een nieuwbouwwoning is, onder meer naar eigen smaak in te richten. Je kunt de tuin zelf ontwerpen. Ga je voor bestrating of veel groen? Je woont energiezuinig; nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd.

 

Nadelen nieuwbouw woning

Aan een nieuwbouw woning zitten niet alleen voordelen, er zitten namelijk ook een paar nadelen aan. Een nieuwbouwwoning kun je vooraf niet in het echt bekijken; je beslist aan de hand van bouwtekeningen en schetsen. De aankoopprijs van een nieuwbouwwoning ligt vast. Bij een bestaand huis kun je onderhandelen over de prijs. Er kan sprake zijn van een nieuwbouwloting of van toewijzing door de projectontwikkelaar. Tussen de koop en de oplevering zit vaak een lange periode, gemiddeld een jaar. Heb je al een woning, dan krijg je vaak langer met dubbele lasten te maken dan bij de koop van een bestaand huis. Keuzestress… bij nieuwbouw moet je veel keuzes maken, bijvoorbeeld over meer- en minderwerk. De inrichting van de woning en de tuin brengt extra kosten met zich mee. De omgeving van het huis is vaak nog lang kaal en leeg. 

 

Tips bij het verhuizen

Bij een verhuizing komt erg veel kijken. Zo moet je je verhuizing op tijd aangeven aan de gemeente. En zo zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. 1.  Begin tijdig Begin ruim op tijd. Begin met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in. 2. Organisatie Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.

https://demakelaarvandekoper.nl/10-gouden-tips-bij-het-kopen-van-een-huis/