Clarapelsadvies
Image default
Electronica en Computers

Een CCTV systeem en de voordelen daarvan

Het gebeurt nooit dat we een fastfoodrestaurant binnengaan voor een snelle hap en dat mijn technicus begint te wijzen op de camera’s die door verwaarlozing gewoon stofverzamelaars zijn geworden. Bij een van mijn favoriete plekken voor een snelle burrito, zagen we een camera die zo onder het vet zat dat je de camera in de koepel nauwelijks kon zien. Een tweede camera was losgekoppeld, en een andere was zo onscherp dat je zelfs niet kon zien hoeveel mensen er in de rij stonden. Van de vier camera’s werkte er maar één zo goed dat je zelfs maar een beeld van mensen kon maken. Om de situatie nog erger te maken, hadden ze de monitor naar de klanten gericht, zodat iedereen die de winkel wilde beroven, kon zien dat hij geen gevaar liep om door een bewakingscamera te worden opgepikt.

Bewaking is meer dan in staat zijn om een menigte mensen te zien. Als de politie de persoon niet kan identificeren aan de hand van het opgenomen beeld, doen de camera’s u geen goed. De FBI was zo gefrustreerd over gemiste kansen dat zij een DVD heeft geproduceerd die gericht is op bedrijven om de beelden die zij zien te verbeteren. In hun geval missen ze kansen op potentiële terroristen, een veel ernstiger situatie dan een kleine misdadiger, tenzij die misdadiger natuurlijk in uw winkel is. De DVD “Caught on Camera” wijst op veel van de fouten die bedrijven maken bij de keuze en plaatsing van camera’s, maar het resultaat is hetzelfde als camera’s die niet goed worden onderhouden, en dat zijn een hoop nutteloze beelden.

Het is niet goedkoper voor de winkeleigenaar om de reparatie van een niet goed werkende camera uit te stellen tot later, en de waarheid is dat wanneer je krap bij kas zit, je het je niet kunt veroorloven om beroofd te worden. Het onderhoud van uw beveiligingscamera’s kan zo eenvoudig zijn als het kopen van een bus perslucht en eenmaal per maand het stof van de lens wegblazen. Het afvegen van de lens met een doekje moet worden vermeden, hoewel u een cameralensdoekje zou kunnen kopen en dit heel voorzichtig gebruiken om een lens schoon te maken. De meeste camera’s hoeven niet te worden scherpgesteld, tenzij iemand met de camera heeft geknoeid, in welk geval u misschien een professional moet inschakelen, maar het is meestal een relatief goedkoop bezoek en hij kan al uw camera’s tegelijk bekijken.

Camera’s met een voetstuk kunnen stoten krijgen en sommige bevestigingen laten de camera vrij gemakkelijk bewegen. Met dergelijke voetstukken kan de winkeleigenaar of manager ze meestal weer op hun plaats zetten. Koepelvormige camera’s zouden het probleem van verplaatsing van de camera niet moeten toestaan. De koepel kan ook worden gereinigd met een zachte doek als het is niet zo gevoelig voor schade als een camera lens, waardoor ze een betere keuze voor een vettige omgeving als een fast food restaurant. Hoewel geen enkele camera het volhoudt in een omgeving met veel vet, zoals boven een grill.

De belangrijkste camera in een bakstenen en mortel type winkel of restaurant is degene die geconfronteerd met het register. Dat is de camera die het meest van al u moet ervoor zorgen goed werkt en juist geplaatst is. Indien mogelijk moet deze camera achter de kassier op ooghoogte worden geplaatst. Hoe vaak hebben we niet een foto op het nieuws gezien van de bovenkant van een honkbalpet? Een camera op ooghoogte maakt het voor een overvaller veel moeilijker om zijn gezicht te verbergen en dus veel minder waarschijnlijk om iets te proberen. Deze camera is gemakkelijker te bereiken om schoon te houden, maar is gevoelig voor voorwerpen die ervoor worden geplaatst. Onderdeel van onderhoud is ervoor te zorgen dat niets het zicht van uw camera’s belemmert. Laat een spandoek of een displayrek niet verhinderen dat uw camera een winkeldief identificeert.

Met slechts een beetje tijd die elke maand wordt besteed aan het onderhoud van uw CCTV-systeem, zullen uw beveiligingscamera’s zichzelf uiteindelijk terugbetalen in verliespreventie.

https://www.securitythuis.nl/