Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Dé trend van nu: visgraat vloeren

Het ontstaan van visgraat vloeren voert terug tot de periode, waarin bij vroegere bouwstijlen zigzag patronen werden toegepast. Om het effect van die architectuur ook in de vloer terug te laten komen, werden visgraat vloeren gelegd, waardoor een prachtig geheel werd bereikt. Hoewel deze vorm van parket dus al lang bestaat, heeft het aan populariteit zeker niet ingeboet.

Populariteit visgraat vloeren

De uitstraling van het hout in zigzagpatroon werd vroeger voornamelijk geschikt geacht voor statige gebouwen, zoals kastelen en paleizen. Tegenwoordig vindt het ook gretig aftrek als bedekking in woningen en appartementen en dat is niet zo vreemd. Behalve de opvallende houtstroken kennen de visgraat vloeren nog meer voordelen.

Voordeel visgraat vloer

De visgraat vloeren worden gemaakt van kleine lamellen. Hierdoor is het mogelijk de vloer in veel verschillende afmetingen en kleurstellingen te leveren. Bovendien is een dergelijke vloer heerlijk stil en goed te combineren met vloerverwarming en afwisselende woonstijlen. Jouw vloer als blikvanger in je woning bereik je door jouw woonruimte te voorzien van deze parket vloer. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten.

Prijzen visgraat 

Voor elk budget is zo’n fraaie vloer beschikbaar. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer voor in jouw woning, kun je bij dit soort vloeren een onderscheid maken in:

  • dikte van de lamellen

  • toplaag van de vloer

  • behandeling van de vloer

  • zelf leggen of laten leggen

Leggen van een vloer

Bij een echt egale ondergrond kun je ervoor kiezen om je houten aanwinst te verlijmen. Wil je de vrijheid hebben om bij een verhuizing je prachtige vloer mee te nemen, dan is een zwevende vloer aan te raden. De keuze voor het al dan niet zelf leggen, is een afweging die je voor jezelf zult moeten maken. Realiseer je wel dat het deskundig laten leggen je niet alleen een perfect gelegde vloer oplevert, maar jou ook veel werk uit handen neemt.

 

https://www.beboparket.nl/