Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

De tips voor jou als ZZP’er

Een ZZP’er staat voor Zelfstandige Zonder Personeel. Dit houdt in dat iemand dus eigenbaas is een normaal gesproken ook geen mensen in dienst heeft die voor hem of haar werken. ZZP’ers zijn terug te vinden in verschillende sectoren. Een voorbeeld hiervan zijn mensen die in de bouwwerken. Ruim een kwart van de arbeiders in de bouw zijn ZZP’er. Daarnaast zijn de maaltijdbezorgers op de fiets van bedrijven zoals Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo vaak ook ZZP’ers. ZZP’ers krijgen betaald per klus en zijn zelf verantwoordelijk voor de administratie, de belasting en de verzekeringen.

In dit artikel volgen een aantal belangrijke tips waarmee jij als ZZP’er ervoor kunt zorgen dat je de kosten laag houdt en niet te veel tijd kwijt bent aan randzaken zoals: de belasting, de verzekering en de administratie.

Tip 1

Het is belangrijk dat je alles op papier vastlegt. Zo kom je namelijk niet achteraf erachter dat iemand zijn beloftes niet nakomt. Je bent zelf je eigenbaas. Zorg er dus voor dat je dan ook je eigenverantwoordelijkheid neemt op de momenten dat het moet. Tevens zorg je door alles op papier vast te leggen ervoor dat er achteraf geen conflicten kunnen ontstaan. Dek jezelf goed in, zet het op papier.

Tip 2

Zorg ervoor dat jij jouw verzekering goed regelt. Je denkt misschien dat je het best even kan uitstellen tot dat je het moment tegenkomt dat je door ziekte niet kan werken. Zorg ervoor dat je goed verzekert hebt en dat je ook jouw aansprakelijkheid hebt geregeld. Het scheelt je vaak achteraf een hoop ellende en geld.

Tip 3

De administratie van jouw eigenbedrijf is vaak een groot probleem. Je hebt zelf de kennis niet in huis en het is teveel werk. Je schuift het altijd voor je uit waardoor het uiteindelijk een grote berg administratie wordt. Een eigenbedrijf moet leuk zijn en dat is het op deze manier niet. Er bestaan echter wel oplossingen voor deze bergen met werk. Een voorbeeld daarvan is een urenregistratie zzp app. Via deze app voer jij jouw gewerkte uren makkelijk in. Als je dan aan je administratie gaat werken is deze meteen overzichtelijk en kun je verder met de dingen waar jij goed in bent.

https://keeping.nl/urenregistratie-zzp