Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

De eetkamer veranderen

Je brengt er iedere dag veel tijd door, de eetkamer. Het is een plek waar je samenkomt om te genieten van heerlijk eten en waar je een gezellig gesprek kunt voeren. Omdat er veel gebruik van wordt gemaakt, is het fijn als de stijl van het eetkamer meubilair ook matcht met de rest van de huisstijl. Daarnaast is goede comfort belangrijk aangezien je er een paar uur per week doorbrengt.

Kies voor comfortabele eetstoelen

Het belangrijkste meubelstuk van de eetkamer zijn de eetstoelen. Deze moeten in de eerste plaats comfortabel zitten. Kies daarom een stoel met een goede, absorberend zitvlak. Ook is er de keuze tussen een stoel met én zonder armleuningen. Als je voor armleuningen kiest, zorg er dan wel voor dat deze leuningen geen scherpe randen heeft, maar waar je jouw armen comfortabel op kunt laten leunen.

Stem de stijl van de eetkamerstoelen en tafel af op de rest van het interieur. Is jouw huis modern en strak? Dan kun je kiezen voor moderne, zwarte of industriële meubelstukken. Als je huis meer klassiek is ingericht met veel houtelementen, kies dan voor een houten tafel met bijpassende stoelen. Hout zorgt voor rust en een warm gevoel.

Bescherming onder stoelpoten

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je stoelen kunnen genieten. Echter kan het voorkomen dat de stoelen tegen de vloer gaan schuren. Dit kan voor schade zorgen aan zowel de stoelpoten als aan de vloer. Kies dan voor bescherming onder stoelpoten, zodat de stoelen over de vloer heen kunnen glijden. Dan voorkom je krassen op de vloer en materiaalschade aan de stoelen.

https://stoeldopshop.nl/stoelpootbeschermers/