Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Dat zal vast goed komen

Bij het eigenen van vastgoed is onderhoud een belangrijk onderdeel. Een gebouw of faciliteit heeft immers geen eeuwig level: het zal verslijten, instorten en op een gegeven moment zullen reparaties niet meer mogelijk zijn of duurder uitpakken dan vervanging. Echter is het onderhoud van wooncomplexen, appartementen, bedrijfspanden of overheidspanden niet gemakkelijk. Vastgoedbedrijven staan paraat om vastgoedeigenaren te voorzien van nodige hulp in het onderhouden, verbeteren en verduurzamen van vastgoed.

MJOP

De nodige onderhoud kan worden weergegeven in het zogenoemde MJOP, oftewel het meerjarenonderhoudsplan. Het samengestelde rapport presenteert, van verschillende bouwcomponenten van het gebouw, wat er de komende jaren aan onderhoud gedaan moet worden, de kosten van het verwachte onderhoud en wanneer het onderhoud plaats zal vinden. Vastgoedbedrijven zijn in staat een MJOP te formuleren en exploiteren.

Duurzaam

Tegenwoordig is de drang om vastgoed te verduurzamen sterk toegenomen. Daarnaast eist Nederland volledig energieneutrale gebouwen in 2050. Een mogelijke onderneming is het verduurzamen van een pand. Het bezitten van een duurzaam gebouw brengt immers ook een positief imago met zich mee en zal een pand aantrekkelijker maken voor onder meer potentiële kopers, huurders en gebruikers. Veel vastgoedbedrijven bieden hulp bij het verduurzamen van een pand, om de eigenaren in de toekomst te laten profiteren van het verduurzaamde pand.

Techniek

Voor gebruikers en eigenaren is een goede staat van het pand essentieel. Storingen als lekkage en reparaties zijn zaken waar de eigenaar verantwoordelijk voor wordt gesteld. Enthousiaste en kundige vastgoedinspecteurs kunnen het technisch beheer uit handen nemen en accuraat reageren op storingsmeldingen. Naast het dagelijks vastgoedbeheer zullen er ook complexe problemen kunnen ontstaan. Bij dit planmatig vastgoedbeheer, zoals asbestverwijdering of renovatie van woningen, wordt aangeraden begeleiding aan te vragen.

Laat de zware lasten uit handen nemen, het komt vastgoed.

http://laan35.nl