Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Brandschade in uw winkel? | Schadeoplossing Nederland B.V.

Het kan iedereen zomaar overkomen, brand in de winkel. Wat een enorme schade en chaos kan er dan ontstaan! Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan de hulp snel op gang komen. Stichting Salvage komt vaak binnen een uur na het ontstaan van een brand in de winkel en legt het eerste contact met uw verzekeraar. Maar dan? Hoe gaat het dan verder? 

Wat te doen na brand in uw winkel

Wanneer Stichting Salvage de eerste praktische hulp heeft geboden en weer is vertrokken, kan het soms even voelen alsof u aan uw lot bent overgelaten. Dat is natuurlijk niet helemaal zo want u onderhoud het contact met uw verzekeraar en dan met name de schade-expert van uw verzekeraar. Maar wat als u niet eens kunt worden met uw verzekeraar? Het komt genoeg voor bij winkeleigenaren. Sommige winkeliers nemen een advocaat in de arm om de juiste schadevergoeding te ontvangen, maar er zijn er ook bij die denken verder niets te kunnen doen tegen de uitspraak van de verzekering, en accepteren een vergoeding die niet toereikend is om de winkel weer opnieuw op te starten. Zo’n zaak kan dan failliet gaan omdat er te weinig geld beschikbaar is voor het herstel.

Meer mogelijkheden met contra-expertise

Toch is er voor de gedupeerde winkelier meer mogelijk dan u in de eerste instantie zou denken. U hoeft hiervoor geen dure advocaat in te schakelen, maar u kunt een kosteloze contra-expert inschakelen voor de brandschade in uw winkel. Een contra-expert is hetzelfde als een schade-expert, maar dan onafhankelijk. Die onafhankelijkheid is erg belangrijk om een onafhankelijke schade inventarisatie te kunnen doen voor de brandschade in uw winkel. De contra-expert wordt namelijk niet betaald of ingehuurd door de verzekeraar, maar door u als gedupeerde. U moet hier dus zelf achteraan!

U heeft vast ook het woord: ‘kosteloze’ gelezen in de alinea hierboven. Het inschakelen van een contra-expert is namelijk écht kosteloos. Niet alleen voor u als winkelier maar voor iedere verzekerde in Nederland. Het is namelijk een recht dat is opgenomen in het Nederlandse Wetboek. Daardoor moeten verzekeraars de kosten voor contra-expertise vergoeden. De contra-experts worden dus wel betaald. In feite heeft u er voor betaald met uw verzekeringspremie. U ontvangt daarom niet nog eens een factuur voor contra-expertise.

Bent u op zoek naar contra-expertise voor de brandschade in uw winkel? Neem dan contact op met Schadeoplossing Nederland en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

https://schadeoplossing.nl/brandschade