Clarapelsadvies
Business / Management

Aluminium Kozijnen

Aluminium kozijnen zie je werkelijk overal, maar heb je weleens nagedacht over de herkomst? Naast kozijnen wordt aluminium op een enorm grote schaal toegepast. De wereld zoals wij hem kennen zou er anders uitzien zonder aluminium. Echter staan we daar nooit echt bij stil. Aluminium kom je tegen in en om het huis, op straat, in de bouwsector en uiteraard in de auto- en vliegtuigindustrie. Dat weten de meeste mensen wel. Echter hebben de meeste mensen geen flauw idee waar aluminium vandaan komt of hoe het wordt gewonnen. Ondanks dat we niet zonder dit veelzijdige en kostbare metaal kunnen. Aluminium wordt gewonnen uit bauxiet. Dat is een erts, wat voor ongeveer de helft bestaat uit aluminiumoxide. Door een scheikundig proces kan de aluminiumoxide worden gescheiden van de andere stoffen. Na de scheiding kan aluminiumoxide, wederom door een scheikundig proces, worden omgezet in aluminium. Nu kan het gebruikt gaan worden voor bijvoorbeeld aluminium kozijnen. Waar men vroeger voornamelijk hout gebruikte voor het maken van kozijnen, worden nu aluminium kozijnen steeds vaker gebruikt. Een bedrijf dat zich hierin specialiseert is Schipper Ede.

 

Aluminium Kozijnen Schipper Ede

Schipper Ede levert aluminium kozijnen aan zowel de zakelijke als de particulier markt. Schipper Ede is één van de weinigen in Nederland die zelf aluminium kozijnen produceert. Het is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring, waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. In het gehele traject wordt je vakkundig bijgestaan door Schipper Ede, van advies tot productie, levering en montage. Aluminium kozijnen hebben vele voordelen. Zo hoef je ze niet te schilderen of onderhouden. Ze gaan tientallen jaren mee en zijn beter bestand tegen inbraak. Bezoek daarom eens de website en de showroom van Schipper Ede. De showroom bevindt zich op dezelfde locatie als het productie gedeelte. Naast aluminium kozijnen is Schipper Ede ook gespecialiseerd in de productie en montage van deuren schuifpuien en vouwwanden. Op de website, die prachtig is vormgegeven en erg gebruiksvriendelijk is, kunt u zien wat Schipper Ede zoal heeft gerealiseerd en waar men mee bezig is.

 

Explosief

Aluminium kozijnen zijn enorm in trek. De bouwsector in Nederland draait op volle toeren. Je zal zien hoeveel gebruik er wordt gemaakt van aluminium kozijnen. Als het gaat om nieuwbouw, renovatie, een simpele verbouwing of uitbreiding, overal kom je aluminium kozijnen tegen. In de wereld is Australië het land waar het meeste bauxiet wordt gemijnd. Voor een groot gedeelte exporteren zij naar China. Binnen de Europese Unie is Griekenland het enige land waar bauxiet winstgevend wordt gemijnd. De voorraden van dit kostbare goedje zijn natuurlijk eindig en de impact van mijnbouw op de planeet is groot. Aluminium kozijnen gaan desalniettemin nog een lange tijd mee.