Clarapelsadvies
Image default
Auto's en Motoren

Aanschaf van een gebruikte Fiat 500

De fiat 500 is een hele leuke en tijdloze auto, de auto is ook ontzettend populair. Een fiat 500 is ook echt een icoon, de eerste Fiat 500 verscheen in 1957. Deze auto was vanaf het begin al ontzettend populair. Het was toendertijd een hele praktische en vrolijke auto. In deze eeuw probeerde fiat opnieuw dat succes te behalen, ze brachten een nieuwe fiat 500 uit. Deze 500 leek enorm veel op zijn voorganger en is daardoor ook ontzettend goed verkocht. In 2015 verscheen er weer een nieuwe versie van de Fiat 500, deze kwam ook erg goed binnen. Er zijn ook verschillende variaties van de Fiat 500, zo heb je de 500L en de 500X. Er is ook een Fiat 500 cabrio. De 500L is een grotere familie auto die veel ruimte biedt. De 500X is een sportieve crossover die ook een stuk ruimer is dan de normale 500. 

Er zijn dus veel verschillende modellen beschikbaar van de Fiat 500. Dit zorgt ervoor dat er ook ontzettend veel gebruikte Fiat 500 modellen te koop zijn. Je koopt al een nette “standaard” 500 voor zo’n €4000. Voor dat geld heb je er één uit 2008 met een aantrekkelijke kilometerstand. Je moet er wel rekening mee houden dat een normale Fiat 500 geen ruime auto is. Er is niet veel bagageruimte en de achterbank lijkt er meer te zitten voor de sier. Dat deze auto zo klein is, maakt hem wel zeer geschikt voor in de stad. Het is ook een hele wendbare auto. De auto heeft ook genoeg power om mee te komen in het verkeer, zeker de uitvoering met 101pk is zeer vlot.

Lekker rijden

Na de aankoop zit er niks anders op dan lekker te rijden, helaas kan het bij iedere auto voorkomen dat je pech krijgt. Gelukkig zijn er verschillende instanties die je hulp onderweg bieden. Ze zorgen ervoor dat je weer verder kunt rijden of je krijgt vervangend vervoer.