Clarapelsadvies
Business / Management

Aandachtspunten bij het kopen van een diamanten armband

U bent al een tijdje op zoek naar een mooie diamanten armband, maar u ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel verkopers te vinden die zo’n groot scala aan diamanten armbanden aanbieden, dat u eigenlijk geen idee meer heeft waar u nu op moet letten bij het aanschaffen van dit sieraad. Komt u dit bekend voor? U bent niet de enige, het is erg lastig om de ideale armband te vinden. Er zijn een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn bij uw zoektocht.

 

Een erkende verkoper

Het belangrijkste is misschien wel dat u uw armband koopt bij een goede verkoper. Maar wat houdt een goede verkoper dan in? Een goed voorbeeld is DiamantenDeals. Dit is een erkende verkoper die goed staat aangeschreven. Bij aankoop van een diamanten armband bij DiamantenDeals krijg u een certificaat van echtheid waarmee u verzekerd bent dat er authentieke diamanten in uw armband zitten. Tevens heeft DiamantenDeals een uitmuntende klantenservice. U kunt met al uw vragen terecht bij de experts die hier werken zodat u samen op zoek kunt gaan naar de ideale diamanten armband.

 

Verschillende soorten diamanten

Nadat u een goede verkoper heeft gevonden waarbij u zich op uw gemakt voelt, moet u, samen met de verkoper, gaan kijken naar de soort diamanten die u graag in uw diamanten armband verwerkt zou willen hebben. Zo zijn er vier aspecten van een diamant die per diamant verschillen. Als eerste de kleur van de diamant, sommige kleuren zijn zeldzamer en dus duurder dan anderen. Daarnaast is de zuiverheid van belang, hoeveel imperfecties bevat de diamant. Dan is er nog de slijpvorm, dus welke vorm heeft de diamant. Diamanten komen als brokken uit de grond dus de mens zelf maakt er verschillende vormen van, de briljant is hierbij het bekendst. Als laatste is de hoeveelheid karaat van belang, het gewicht van de diamant. Hoe zwaarder de diamant, des te duurder.