Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

3 tips om je printerkosten te verminderen

Iets uitprinten wordt als heel normaal ervaren. Het is zelfs iets wat sommige mensen iedere dag doen. Op lange termijn kan het dan ook een duur grapje worden. De printer aanschaffen is eenmalig, maar inkt blijft een dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse aankoop waar je niet aan omkomt. Daarom is het verstandig om na te denken over hoeveel je de printer gaat gebruiken en hoe je het goedkoopst uitkomt. In dit artikel lees je een aantal tips om je kosten zo veel mogelijk te verminderen.

 

Bij de eerste tip is het een aanrader om het advies van de lasermachine niet op te volgen. Zo geeft de printer al snel aan dat je kleurpatroon inkt op is, maar in de werkelijkheid is dat vaak niet zo en kun je er nog lang mee printen. Voorkom dus dat je te snel je cartridges vervangt omdat de printer aangeef dat het tijd is. Print dus altijd totdat je kleuren niet volledig meer op het papier verschijnen.

 

De tweede tip om vooral veel geld te besparen, is het printen in grijstinten. Zo zijn vaak de zwarte cartridges veel goedkoper dan inkt in kleur. Wanneer je dus alleen tekst moet gaan uitprinten is het overbodig om alle kleuren van de regenboog te gaan gebruiken. Bij afbeeldingen of andere grafische vormgeving is het een ander verhaal, aangezien je met kleur veel meer gevoel creëert dan zwarte tinten.

 

Tot slot is het een aanrader om niet het merk te kopen van de beste inkjet printer zelf. Zo zijn vaak de A-merken van printers erg duur in cartridges. Wat je kan gaan voorkomen door B-merken aan cartridges te kopen. Zo passen er meerdere cartridges dan alleen het officiële merk in de printer. Wat vooral veel in de prijs scheelt. Doe dus goed onderzoek wat er in je printer past.

 

Kortom moet je aardig wat vooronderzoek doen om de kosten van de printer te verminderen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/