Clarapelsadvies
Business / Management

3 tips om een auto online te verkopen

Als je op het punt staat om je auto te verkopen is het handig om met een paar punten rekening te houden, zodat je auto sneller verkoopt en je er ook nog een goed bedrag voor ontvangt. Met de volgende tips weet u wat u allemaal kunt doen om zoveel mogelijk voordeel uit uw auto te halen wanneer u die verkoopt.

Onderhoudsbeurt

Het zal veel gemakkelijker zijn om je auto te verkopen als je een onderhoudsbeurt hebt gepleegd. Voor de nieuwe eigenaar is het altijd prettig als die voor de komende tijd geen kosten opzij moet zetten voor de onderhoud. U kunt ook de onderhoudsbeurt combineren met een APK- keuring. Hierdoor maakt u kans dat uw auto sneller verkoopt.

Technische problemen oplossen

Zorg ervoor dat je de technische mankementen repareert voordat je de auto verkoopt. Het is namelijk minder prettig als de nieuwe eigenaar erachter komt dat er defecte onderdelen aan de auto zijn, waarvan hij niet op de hoogte was bij de verkoop. Als het toch niet lukt om deze mankementen te verhelpen is het handig om bij het adverteren deze wel op te noemen. Zo weet de koper waar die aan toe is.

Maak de auto schoon

Voordat je de auto verkoopt, is het aangeraden die eerst goed schoon te maken. De binnenkant en onder de motorkap kan je zelf doen. de buitenkant kan bij een carwash gewassen worden.

Tot slot

Het wassen en onderhouden van je auto maken dat hij er zeer aantrekkelijk uitziet en dat hij misschien ook sneller verkocht kan worden. Zet wel altijd in de advertentie of de auto technische problemen heeft of niet, zodat de koper niet vol verassingen komt te staan na het kopen van de auto. Een schadeauto verkopen kan natuurlijk prima. Als je de zaken goed aanpakt, weet je wel zeker dat de auto je een behoorlijk bedrag oplevert na verkoop.