Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

Van yoga in Limburg tot yoga in Amsterdam

Iedereen kent yoga wel, maar wat is het nu precies? Zelfs voor yoga instructeurs is dit lastig om uit te leggen. Het kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Overal in Nederland heb je yoga centrums, je hebt yoga Limburg maar ook yoga in Amsterdam. Misschien begin je met yoga of ben je al langer bezig met yoga. Veel mensen worden aangetrokken door de fysieke voordelen van Yoga. Een sterker lichaam, meer flexibiliteit, een betere balans of een middel tegen bijvoorbeeld rug en nek klachten. En dat is prima. Het moet alleen niet gezien worden als slechts een fysieke work-out. Het is veel meer dan dat. Het gaat er niet om welke bizarre houdingen je kunt, het gaat er om wat het met je doet. Het maakt ook niet uit wat degene naast je op de mat doet. Je kan niet ‘goed’ of ‘slecht’ zijn in Yoga. En natuurlijk zal het er bij de ene wat gemakkelijker uit zien dan bij de ander, maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Je doet het voor jezelf, en alleen voor jezelf. Over al kun je yoga lessen volgen online, yoga in Limburg of yoga in Amsterdam.

 

Yoga een godsdienst?

Kan je Christelijk, of Moslim zijn en toch aan Yoga doen? Absoluut. Yoga is namelijk geen godsdienst. Ja, het heeft te maken met spirituele ontwikkeling, maar dat wil niet zeggen dat jij niet meer mag geloven in de dingen van jouw eigen Godsdienst. Het brengt je juist dichter bij je zelf door middel van meer bewustwording. Ik geloof dat of je nu Christelijk bent, Moslim of welk ander geloof dan ook, dat Yoga dit alleen maar kan versterken. Niemand dwingt je om op een andere manier te denken. Ga naar een yoga centrum bij jou in de buurt zoals bijvoorbeeld yoga in Limburg en kijk naar de gevarieerde mensen die er komen.

Wat betekent yoga?

Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaas), In het Nederlands zouden we het woord kunnen vertalen als ‘verbinden’. In het gebied waar India ligt is Yoga ontstaan. Het ‘verbinden’ slaat op het verenigen van lichaam en geest en dit kunnen we doen door middel van de ademhaling. Het begrip ‘Yoga’ wordt op veel verschillende manieren geïnterpreteerd. Op internet lees je dus verschillende betekenissen van het woord ‘Yoga’. Het is lang niet alleen een aantal fysieke houdingen en oefeningen om je lichaam sterker en gezonder te maken. Sterker nog, de houdingen zijn slechts een van de acht onderdelen van Yoga, allen even belangrijk. Ben je nieuwsgierig geworden naar yoga? Je kunt altijd in de buurt kijken naar een yoga school, zoals yoga Limburg. yoga in Limburg zal je weer anders ervaren dan yoga in een andere provincie, de sfeer en omgeving kan veel met je doen.

https://www.yogageleen.nl/yoga-limburg/