Clarapelsadvies
Business / Management

Auto verkopen; de beste advertentie zet je zo

Je auto verkopen; het is niet altijd makkelijk. Er is veel aanbod en iedere verkoper wil zo snel mogelijk van zijn of haar auto af. Het zou vervelend zijn als je je auto opnieuw zou moeten laten keuren of de verzekering moet verlengen, omdat het je niet lukt je auto te verkopen. Het is tijd dat je de potentiële kopers binnenhaalt en dat doe je door ervoor de zorgen dat jouw auto eruit springt en opvalt tussen de andere advertenties. Hier lees je hoe je dit kunt doen.

 

De juiste vraagprijs

 

Het eerste waar de meeste kopers naar kijken is de prijs. Wil je je auto verkopen, dan moet je zeker weten dat je de juiste vraagprijs aankondigt. Is jouw auto te duur, dan zullen de kopers ergens anders gaan zoeken en is jouw auto te goedkoop, dan wek je de indruk dat er iets mis mee is. Je kunt de waarde van je auto bepalen door middel van een vergelijking met andere soortgelijke auto’s op de markt en er zijn verschillende websites die je kunnen vertellen wat de dagwaarde van jouw specifieke auto is.

 

De foto’s

 

Naast de prijs zijn de foto’s heel belangrijk. Veel kopers kijken eerst naar de afbeeldingen van je auto voordat ze naar de specificaties gaan. Met een goede foto kun je dus meer zeggen dan met een goed verhaal. Foto’s zijn een soort van bewijsmateriaal die je omschrijving ondersteunen. Zorg er dus voor dat je auto schoon is als je de foto’s maakt, dat je de auto goed in beeld brengt en fotografeert zonder tegenlicht en dat je zoveel mogelijk van de auto laat zien. Zijn er kleine details, zoals krasjes of juist speciale extra kenmerken, dan kun je deze ook fotograferen. De hoofdfoto kun je het beste met een driekwarthoek van de voorkant van de auto nemen. Zonder goede foto’s, wordt het auto verkopen een stuk lastiger.

 

 

Wees eerlijk

 

Als je wilt dat de kopers je verhaal geloven en je vertrouwen als verkoper, dan is het essentieel dat je ook aandacht besteedt aan de minpunten van de auto. Natuurlijk wil je de pluspunten zoveel mogelijk uitlichten, maar als je bijna evenveel aandacht geeft aan de minpunten zal je geen achterdocht wekken en komen de kopers niet voor een verrassing te staan als ze je auto eenmaal komen bezichtigen. Wil je je auto verkopen, dan zal je hem moeten aanbieden zoals hij is. Geen enkele tweedehands auto is perfect en iedereen die deze koopt weet dat er ook minpunten zullen zijn. Met bovenstaande tips kun je je auto advertentie zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk maken.