Clarapelsadvies
Image default
Groothandel

Veel gemaakte fouten

Veel gemaakte fout bij het verzenden komen vaak voor. Denk hierbij aan gevaarlijke goederen niet volgens de egels verzenden. Houd er rekening mee dat er voor sommige goederen strengere regels gelden. Dat geldt voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen: stoffen die door hun samenstelling gevaar, schade of hinder kunnen veroorzaken. Denk aan goederen die brandgevaarlijk zijn, giftig of slecht voor het milieu zoals verfsoorten, elektronische apparatuur of lithiumbatterijen. Je bent verplicht om de inhoud van het pakket correct aan te geven. Wanneer je gevaarlijke goederen verzendt, moet je een MSDS sheet voor de vervoerder invullen ter informatie. Zo kan de vervoerder vaststellen wat er in de zending zit om vervolgens te bepalen of het daadwerkelijk een ‘gevaarlijk goed’ is. De vervoerder bepaalt aan de hand van het formulier of je zending door het netwerk mag. De MSDS sheet is een veiligheidsinformatieblad dat bestaat uit 16 vragen over de eigenschappen en maatregelen van de goederen die je verzendt.

 

Verpakkingen

Voor pakketjes te kunnen versturen heb je natuurlijk een verpakking nodig. Ieder pakketje heeft een andere verpakking nodig. Dit kan dor middel van een brievenbusdoos of een a4 envelop.  Een luchtkussenenvelop is makkelijk in het gebruik. Zo zit er op iedere envelop een plakstrip waardoor je jouw pakketje makkelijk kunt afsluiten. Dit is toch net even wat sneller dan een brievenbusdoos, die je vaak nog met extra tape moet afsluiten. Enveloppen zijn aan te raden aan mensen die een klein pakketje snel en makkelijk wilt versturen.  

 

Versturen

Als je pakketjes gaat versturen moet je wel goed kijken via welk bedrijf je de pakketjes gaat versturen. Er zijn veel verschillende bezorg bedrijven en ze hanteren allemaal weer andere prijzen en regels. Nederland telt verschillende kleine en grote pakketvervoerders. PostNL, DHL, DPD en UPS zijn de grootste en bekendste, maar in de afgelopen jaren is ook het aantal kleine vervoersbedrijven toegenomen. Dit komt voornamelijk doordat de e-commerce markt blijft groeien en de verwachting van de consument verandert. Er wordt voorspeld dat in 2023 maar liefst 44% van de consumentenbestedingen online plaatsvinden. Welk postbedrijf het beste bij jou bedrijf past ligt aan het soort pakket dat je opstuurt. Dit zul je zelf moeten uitzoeken wat het beste bij jou bedrijf past.

https://luchtkussengigant.nl/brievenbusdoos-255-x-170-x-27/