Clarapelsadvies
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kunnen late creditcardbetalingen uw creditcardscore beïnvloeden?

Kredietscores zijn een van de meest kritische factoren bij het meten van uw financiële gezondheid. Kredietverstrekkers gebruiken ze om te bepalen hoe verantwoordelijk u bent voor krediet. Hoe hoger uw kredietscore, hoe groter de kans dat u wordt goedgekeurd voor nieuwe leningen of nieuwe kredietlijnen. Als u een hoge kredietscore heeft, kunt u ook de beste rentetarieven krijgen wanneer u leent. Daarom moet u twee keer nadenken over wat u op uw kaart uitgeeft, zodat u later geen problemen zult hebben om uw rekeningen te betalen.

U moet ook voorzichtig zijn met het op tijd betalen van uw creditcardrekeningen, aangezien onjuist creditcardbeheer kan leiden tot een slechte kredietscore. Als u uw kredietscore wilt verhogen, zijn er een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen die slechts weinig moeite en tijd kosten.

In deze blog leggen we uit wat betalingsachterstand is, hoe het kan invloed op uw kredietscores en hoe het aantal dagen dat u te laat bent met uw betalingen van invloed is op uw kredietscore.

Wat is betalingsachterstand?

Te late betaling is wanneer een lener kredietgeld indient aan de bank of kredietverstrekkers nadat de vervaldatum of respijtperiode is verstreken. Banken en geldschieters stellen vervaldata vast waarop een lener zijn krediet- en leningsaldo moet afbetalen. De lener moet de boete en het kredietbedrag na de vervaldatum betalen. Heeft u 200 euro met spoed geleend dan is het zaak om dit bedrag voor het einde van de looptijd terug te betalen.

Wat zijn de gevolgen van een te late betaling?

Als u na de vervaldatum met een creditcard betaalt, dan , zal uw creditcardmaatschappij misschien niet aan uw deur verschijnen, maar achter de schermen zullen ze zeker actie ondernemen. Het effect van late creditcardbetalingen kan vele maanden of zelfs jaren aanhouden.

Hier zijn de gevolgen van een late creditcardbetaling. Het kennen van deze gevolgen zou voldoende moeten zijn om u extra moeite te doen om op tijd te betalen.

 • Uw schuldeiser zal een te late vergoeding vaststellen.

Een boete voor te late en/of gemiste betalingen wordt toegevoegd aan uw volgende rekeningoverzicht. Afhankelijk van het beleid voor te late betaling van uw creditcard en of het uw eerste late betaling in de afgelopen zes maanden is, zullen de late vergoedingen hoog zijn. Elke maand dat uw betaling te laat is of lager is dan het minimumbedrag, krijgt u een boete voor te late betaling.

 • Te late betalingen kunnen leiden tot wanbetaling van uw creditcard.

Als u een betaling meer dan 180 dagen mist, zijn er zes opeenvolgende betalingen te laat. Hiervoor zal de kaartuitgever het in het algemeen afschrijven en afschrijven als een verlies, en de afschrijving zal zeven jaar op uw kredietoverzicht verschijnen.

 • U zou een verlies kunnen lijden in Kredietscore.

Te late betalingen kunnen uw vermogen om in de toekomst krediet te ontvangen, verminderen, aangezien uw betalingsgeschiedenis 35% van uw kredietscore uitmaakt. De andere informatie in uw kredietrapport bepaalt het bedrag waarmee uw kredietscore daalt als gevolg van te late betaling. Over het algemeen geldt: hoe beter uw kredietscore, hoe groter de kans dat u punten verliest.

 • Uw kredietrapport geeft de late betaling weer.

Als uw betalingsdatum meer dan 30 dagen te laat is, worden er kosten voor te late betaling in rekening gebracht. Er wordt een boeking gemaakt op uw kredietrapport, dat maximaal zeven jaar kan worden bewaard. Als u uw volgende betaling niet uitvoert, wordt de invoer bijgewerkt naar 60 dagen en blijft deze stijgen in stappen van 30 dagen totdat uw rekening na 180 dagen wordt afgeschreven.

 • Uw rentepercentage gaat omhoog.

Als uw betaling 60 dagen te laat is, worden er kosten voor te late betaling in rekening gebracht. Schuldeisers kunnen uw rentetarief vaak verhogen tot het boetetarief, de hoogste rente op uw creditcard, in plaats van u alleen een te late vergoeding in rekening te brengen. De hogere rente verhoogt uw financieringslasten, maakt het dragen van een saldo duurder en verlengt de tijd die nodig is om het af te betalen.

Afhankelijk van de voorwaarden van uw creditcard. U kunt ook eventuele promotionele rentevoeten verliezen die u werd aangeboden toen u de kaart voor het eerst aanvroeg. Als uw kaart te laat is, kunt u uw punten mogelijk niet inwisselen

Effecten van te late betalingen Volgens het aantal vertraagde dagen

Te late boetes en hogere rentetarieven zijn slechts twee van de gevolgen van late creditcardbetalingen. Het ding dat u waarschijnlijk het meest wilt vermijden, is een daling van uw credit score. De andere gegevens in uw kredietrapport bepalen de invloed op uw kredietscore.

 • Creditcardbetaling is een dag te laat.

Een dag te laat is nog steeds te laat, en boetes zoals hogere rentetarieven en te late boetes kunnen voorkomen, zelfs als u maar één dag te laat bent. Het feit dat een creditcarduitgever de bevoegdheid heeft om u te straffen voor het missen van een betaling met één dag, betekent echter niet dat dit ook het geval zal zijn. Als je de klantenservice belt, kun je misschien onderhandelen over wat er zal gebeuren, vooral als je nog nooit een betaling hebt gemist.

Een negatief cijfer kan grotere schade aan je kredietscore veroorzaken als je dat niet doet een lange kredietgeschiedenis hebben vol goede cijfers. Het zou een grotere uitdaging zijn om de beste kredietgerelateerde producten en diensten te verkrijgen, wat kan leiden tot hoge rentekosten.

 • Te laat met uw creditcardbetaling met minder dan 30 dagen

Het heeft weinig effect op de kredietscore als u een creditcardrekening of een EMI-leningbetaling met minder dan 30 dagen mist. Dus als u een rekening niet heeft betaald, zorg er dan voor dat u deze binnen 30 dagen betaalt om een negatief effect op de kredietscore te voorkomen.

 • De kaartbetaling was 30 dagen vertraagd Dagen.

Uw kredietscore kan worden beïnvloed als u regelmatig 30 dagen vertraging oploopt. De geldschieter kan meeleven als dit de eerste keer is dat u een lening EMI of creditcardrekening uitstelt, vooral als u eerder op tijd hebt betaald. Als gevolg hiervan heeft een enkele betalingsachterstand van 30 dagen geen invloed op uw kredietscore. Als dit echter vaak gebeurt, kan het uw kredietscore met wel 100 punten verlagen, van uitzonderlijk naar goed, goed naar redelijk, enzovoort.

 • De kaart De betaling is 60 dagen vertraagd.

Een vertraging van 60 dagen in uw creditcardrekening/lening EMI kan uw kredietscore aanzienlijk schaden. Omdat de meeste kredietverstrekkers eens in de 30 dagen verslag uitbrengen aan kredietbureaus, verschijnt dit op uw kredietoverzicht.

 • De kaartbetaling was 90 dagen vertraagd.

Als u al meer dan 90 dagen geen creditcardbetaling of lening EMI heeft betaald, wordt dit vermeld op uw kredietrapport en geclassificeerd als een niet-renderend activum (NPA). Het is vermeldenswaard dat verschillende kredietverstrekkers verschillende NPA-normen hebben, en sommigen beschouwen een 90 dagen te late betaling als een NPA, terwijl anderen denken dat een 120 dagen te late betaling een NPA is.

Een verschuldigde betaling op uw kredietrapport blijft waarschijnlijk zeven jaar op uw kredietrapport staan, wat van invloed is op uw toekomstige kredietwaardigheid en rentetarieven.

 • De kaartbetaling was meer dan 120 dagen vertraagd.

Als u uw creditcardrekening 120 dagen te laat betaalt, wordt de te late betaling gecategoriseerd als ‘incasso’ en geregistreerd op uw kredietrapport. Dit heeft een aanzienlijke negatieve invloed op uw kredietscore, waardoor deze nog verder daalt.

Lees ook: een allesomvattende gids voor de kredietlijn

Tips en trucs die u moet vermijden op late creditcardbetalingen?

Hier volgen enkele tactieken die u kunt gebruiken om te voorkomen dat u uw betalingstermijnen mist:

● Overweeg om geautomatiseerde betalingen te doen om ten minste het minimum te betalen zodra een verklaring wordt afgegeven als u dit kunt doen zonder het risico van rood staan. U kunt later online extra betalen, maar uw account zal nooit te laat zijn.

● Overweeg om uw creditcards in de loop van de maand af te betalen. Als u uw rekening ongeveer één keer per week betaalt, kunt u uw kredietwaardigheid beschermen.

● Controleer uw kredietrapporten regelmatig om er zeker van te zijn dat er geen te late betalingen hebben plaatsgevonden. laattijdige betalingen worden niet verkeerd geregistreerd. Een kleine typfout kan uw score aanzienlijk verlagen. U hebt het recht om te betwisten en bewijs te verkrijgen als u onjuiste informatie op uw kredietrapporten aantreft.

● Bij veel creditcardmaatschappijen kunt u uw betalingstermijnen kiezen. Misschien wilt u de datums van de vervaldag spreiden zodat ze samenvallen met uw looncheques of ze groeperen om ze gemakkelijker te onthouden.

● Als u moeite heeft om genoeg geld te sparen om elke maand een forse uitgave te dekken, betaal dan een een deel ervan per week. Dit kan u helpen uw budget te vereenvoudigen, maar zorg ervoor dat u niet elke keer dat u betaalt, gemakstoeslagen of extra bedragen in rekening wordt gebracht.

● U moet sms-meldingen of agendaherinneringen instellen met betrekking tot te betalen facturen dagen. Stel extra elektrische duwtjes in als je er meer dan één nodig hebt.

● Ondanks dat je een slechte kredietscore hebt, kun je zelfs een persoonlijke lening aanvragen bij de Buddy Loan can, het helpt je ook om je kredietscore te verhogen .

Afronding

Het verbeteren van uw kredietscore is een uitstekende doelstelling om te hebben of om van de BKR A1 notering af te komen, vooral als u een lening wilt aanvragen voor een grote aankoop, zoals een nieuw voertuig of huis . Wanneer u actie onderneemt om uw score te verbeteren, kan het enkele weken, zo niet maanden duren voordat u een substantieel verschil ziet. 

U moet echter niet toestaan dat late betalingen een gewoonte worden door uzelf in een positie van macht. Als u dat wel doet, riskeert u hoge kosten en een schuld die langer duurt en meer kost om terug te betalen dan u had verwacht. Als gevolg hiervan, hoe eerder u begint met het verhogen van uw kredietwaardigheid, hoe sneller u resultaten zult zien.

 

https://www.leningenhypotheek.com/