Clarapelsadvies
Image default
Vervoer en transport

Ongeëvenaarde draagbare forens, verrassend goede kwaliteit

Dit is een uitgebreide recensie van de Kugoo Kirin S1, een van de meest populaire ultra-budget elektrische steps die verkrijgbaar zijn in Europa en Azië. We zullen er alles over doornemen, de goede en de minder goede, en kijken wanneer het voor u zinvol is om erover na te denken.

Voor wie is de Kugoo Kirin S1?

De Kugoo Kirin S1 is momenteel een van de goedkoopste elektrische steps voor volwassenen ter wereld.

De uitvoeringen zijn ok, niets dat je zal verbazen, maar genoeg voor dagelijkse forensen, casual rijders, jonge professionals, middelbare scholieren of studenten, of iedereen die op zoek is naar een leuke en betaalbare hobby.

Wat nog belangrijker is, de step is erg licht in gewicht en heeft zeer kleine opgevouwen afmetingen, wat hem nog beter maakt voor forenzen, vooral degenen die de step mee moeten nemen in de bus of de trein.

Meestal kost de step minder dan € 300 (soms veel minder), en biedt een kwaliteitsniveau dat je waarschijnlijk niet van een dergelijk model verwacht. Dus als uw budget € 300 of minder is, is de Kugoo Kirin S1 een van de beste keuzes die er zijn, en zeker een van de beste instapmodellen en is te vergelijken met een Zero 11x model.

Bestellen, verzenden, garantie, retourneren

Kugoo-steps worden traditioneel gekocht via GeekBuying, en de Kugoo Kirin S1 is geen uitzondering.

U kunt de step binnen 2 tot 7 werkdagen bij u thuis verwachten (meestal duurt het 5 dagen). Verzending is in de meeste landen gratis.

De step heeft het standaard Kugoo-garantiebeleid, met 12 maanden op de step en 6 maanden op de batterij. Je kunt de step retourneren voor een terugbetaling als je het niet leuk vindt, de retourperiode is tussen de 7 en 14 dagen.

Uitpakken, montage, gebruikershandleiding

De step komt aan in een merkdoos, en elk onderdeel is afzonderlijk verpakt en goed beschermd tegen beschadiging bij levering.

De doos bevat:

 • de step (bijna volledig gemonteerd)

 • stuur

 • oplader

 • inbussleutel en schroeven

 • kofferbak

 • gebruikershandleiding

 • garantiekaart

 • mogelijk een opladeradapter, afhankelijk van waar je woont

De enige montage die aan jouw kant nodig is, is om het stuur met de stuurpen te verbinden. Dat is een heel eenvoudig proces dat slechts een paar minuten duurt.

Toch raad ik aan om na de montage niet meteen naar buiten te rennen om te gaan rijden. Zorg er in plaats daarvan voor dat de batterij volledig is opgeladen, dat alle schroeven en moeren en bouten stevig zijn vastgeschroefd en vastgezet en dat de remmen volledig operationeel zijn.

Dit is een van de weinige steps die wordt geleverd met een opslag kofferbak, wat erg leuk is, want dat is naar mijn mening een van de handigste accessoires die een elektrische step kan hebben.

Hoe gebruik je de Kugoo Kirin S1?

De Kugoo Kirin S1 heeft een zeer eenvoudige cockpit. De step wordt ingeschakeld door lang op de aan / uit-knop te drukken, en vervolgens schakelt een enkele druk de snelheidsmodus in, terwijl een dubbele druk de lichten schakelt. Lang indrukken schakelt de step uit.

Het scherm toont:

 • huidige snelheid (in het systeem van uw voorkeur)

 • batterijniveau (4 streepjes) )

 • snelheidsmodus

 • lichtstatus

 • foutcodes

Zoals gewoonlijk bevindt de duimgasknop zich op de rechter stuur, terwijl de remknop aan de linker zit.

Als u het gaspedaal 6 seconden of langer ingedrukt houdt, schakelt u de cruise control-functie in en rijdt uw step zonder dat u op de knop hoeft te drukken gas geven totdat u hem opnieuw indrukt of de rem gebruikt.

De step heeft 3 snelheidsmodi, elk met hun respectieve snelheidslimiet:

 • blauw – 10 kmh / 6,2 mph

 • oranje – 15 kmh / 9,3 mph

 • rood – 25 kmh / 15,5 mph

Uit de doos is dit een typische kick- step te starten, en u moet van de grond aftrappen en vervolgens gas geven. Anders wordt de gashendel niet geactiveerd (wat een geweldige veiligheidsfunctie is en ook een verrassend grote hoeveelheid batterijvermogen bespaart). Als je deze functie niet leuk vindt, kun je deze via de app uitschakelen en je step in een nulstartmotor veranderen.

Het inklapmechanisme van de Kugoo Kirin S1 kan niet eenvoudiger. Het is slechts een kleine hendel tussen de stuurpen en het deck, waarmee je het vouwmechanisme vergrendelt of ontgrendelt. Zodra je hem hebt ontgrendeld, vouw je de step gewoon op totdat deze in de opgevouwen positie vastklikt.

Gebruikerservaring en bouwkwaliteit

De Kugoo Kirin S1 zorgt voor een zeer soepele, stabiele rit… voor een step met vaste banden. Natuurlijk kunnen we niet dezelfde rijkwaliteit verwachten als bij steps met luchtbanden. Maar van alle goedkope steps met vaste banden die er zijn, heeft de Kugoo Kirin een van de beste ritten.

De bouwkwaliteit van de step redt ook hier de dag. Ondanks dat de step relatief klein is, is hij toch erg stevig en robuust. Dat geeft hem veel stabiliteit en structurele integriteit, wat bijdraagt aan de algehele gebruikerservaring en het rijcomfort.

Look and feel

De step is verkrijgbaar in twee kleurpatronen:

 • primair zwart, met oranje details

 • zwart en wit, ook met oranje details

Het heeft een aparte uitstraling en een getrainde eye zal herkennen dat dit niet dezelfde oude saaie step is die iedereen en zijn oma’s tegenwoordig hebben. De oranje details zijn waarschijnlijk het meest opvallende kenmerk ervan en geven de step een levendige, enthousiaste, vriendelijke uitstraling.

Wat u moet weten voordat u koopt

De Kugoo Kirin S1 is een verrassend goede step voor zijn prijs, en er zijn slechts een paar mogelijke problemen waar je op moet letten als je overweegt te kopen.

De grootste afweging die je vooraf moet bedenken, is of je een step nodig hebt stevige banden. Ze zijn geweldig voor plaatsen met slechte wegomstandigheden, omdat ze geen lekke banden hebben, maar houd er rekening mee dat de prijs die u daarvoor betaalt, het rijcomfort vermindert.

Als u dat goed vindt, dan zul je vrijwel zeker merken dat de Kugoo Kirin van grote waarde is.

Anders hebben sommige eigenaren gemeld dat ze het geadverteerde bereik niet kunnen krijgen, hoewel dat niet zo ongewoon is voor steps (en ook veel van ze waren in de buurt van of boven de gewichtslimiet).

Ten slotte moet u er rekening mee houden dat de app voor deze step misschien niet helemaal is wat hij zou moeten zijn. Sommige connectiviteitsproblemen kunnen optreden bij een kleine minderheid van de eigenaren.

Dit zijn de belangrijkste problemen die u moet weten als u overweegt de Kugoo Kirin S1 te kopen.

Motor, snelheid en klimmen

De Kugoo Kirin S1 is behoorlijk krachtig voor zo’n kleine en betaalbare step. Met een borstelloze achteraangedreven naafmotor van 350 watt, evenaart of presteert hij beter dan alle populaire forenzen die er zijn.

De officiële topsnelheid van de Kugoo Kirin S1 is 25 km/u, zoals beweerd wordt door Kugoo. Onofficieel melden eigenaren meestal dat de step die topsnelheid heel snel bereikt, en slechts één zwaardere rijder heeft gemeld dat de step niet in staat is om de beloofde topsnelheid te leveren.

De step accelereert ook vrij snel, en jij kan de topsnelheid in ongeveer 6-7 seconden bereiken wanneer uw batterij vol is.

De gespecificeerde klimhoek van de step is 15 graden. Gebruikersrapporten over deze stat zijn niet zo gebruikelijk, maar de weinige die er zijn, stellen dat de step goed klimt en geen problemen zal hebben om milde tot matige heuvels te bedwingen. Omdat de motor in het achterwiel is geïntegreerd, heeft de step een iets beter koppel, wat zeker helpt bij het klimmen.

Accu en opladen

De batterij van de Kugoo Kirin S1 is een 36 Volt, 6 Ampère-uur, 18650 lithiumbatterij.

Kugoo stelt dat het opladen 4 tot 6 uur kan duren, maar op basis van mijn ervaring en gebruikersrapporten zal deze tijd doorgaans tussen de 5,5 en 6,5 uur zijn, vooral omdat de batterij van de step een beetje begint te verouderen.

De oplaadpoort bevindt zich linksvoor op het deck, beschermd tegen water en vuil door een plastic dop. Het wordt sterk aangeraden om alleen de originele oplader te gebruiken. Zoals gewoonlijk zal tijdens het opladen het indicatielampje op de oplader rood zijn en wanneer de batterij volledig is opgeladen, wordt deze groen.

Bereik en woon-werkverkeer

Het officiële assortiment van de Kugoo Kirin S1 is 25 km/15,5 mi op een enkele batterijlading.

Gebruikersrapporten bevestigen deze bewering grotendeels, hoewel er een paar eigenaren zijn die aangeven nooit het volledige bereik te kunnen krijgen (wat nogal gebruikelijk bij de meeste steps).

Het bereik van de step is genoeg voor de meeste dagelijkse forensen om hun bestemming en terug naar huis te halen met een enkele batterijlading. Dat, in combinatie met het feit dat de step erg compact en licht van gewicht is (voor degenen die hem in een bus of trein moeten meenemen), maakt de Kugoo Kirin S1 een uitstekende optie voor woon-werkverkeer.

Remmen en veiligheid

De step heeft een dubbel remsysteem, een elektronische rem die de motor in het achterwiel stopt, en een achterspatbordrem die kan worden gebruikt als noodrem of als extra rem. rem voor de kortste remweg.

De remafstand van de step is tussen de 4 en 5 meter.

De elektronische rem heeft de regeneratieve remfunctie, die elke keer dat je remt of rijdt een beetje batterijsap herstelt accelereren.

Zoals je waarschijnlijk al weet, zul je te allen tijde op deze step moeten rijden met de juiste stephelm.

 

https://nr1elektrischestep.nl/products/ninebot-zing-a6