Clarapelsadvies
Image default
Internet marketing

Deskundige fouten in actie

data driven marketing book

De meeste mensen beoordelen hun kennis en vaardigheden doorgaans beter dan gemiddeld. Maar feit is dat dit statistisch gezien niet mogelijk is. Zelfs de slimste mensen zoeken bevestiging van hun overtuigingen en negeren of interpreteren informatie die niet past bij hun concepten, en passen deze aan aan hun eigen normen. We vertrouwen experts, maar hoe nauwkeurig zijn de voorspellingen? Kunnen we er zeker van zijn dat onze herinneringen de werkelijkheid weerspiegelen? En is ons eigen beeld van onszelf waar?

Joseph Hallinan, auteur van Why We Wrong. Thinking Pitfalls in Action ”onderzoekt deze en andere mentale fouten die alle mensen gemeen hebben.

Zo kunnen specialisten en professionele meesters in één bedrijf de dingen vaak niet zien zoals ze zijn. Ze zien de dingen zoals ze zouden moeten zijn volgens hun gebruikelijke aannames. Sommige nuances of details kunnen alleen worden ontdekt door een beginner in dit vak.

Dus corrigeerde een dertienjarige schooljongen in april 2008 de voorspellingen van NASA over de waarschijnlijkheid dat een asteroïde in botsing komt met de aarde. Een paar weken eerder had een vijfde klasser uit Michigan een fout ontdekt in de berekeningen van het Smithsonian die zevenentwintig jaar lang onopgemerkt waren gebleven.

Interessant genoeg overschatten de meeste mensen hun capaciteiten en vaardigheden. Gedeeltelijk kunnen alleen degenen die aan een depressie lijden als realisten worden beschouwd, ze hebben niet al te veel zelfvertrouwen, maar onderschatten integendeel hun capaciteiten

Overmoed creëert de illusie van controle over de situatie. Het zelfvertrouwen is zo groot dat iemand vaak overtuigd is van zijn vermogen om zelfs willekeurige gebeurtenissen te controleren, zoals spelen in een speelhuis of kaarten raden.

De verklaring voor de illusie van controle moet wellicht gezocht worden in de bedrieglijke kracht van informatie. Het lijkt een persoon dat hoe meer hij leest (ziet, hoort), hoe meer hij weet. Het bezit van informatie maakt iemand arroganter. Als iemand zichzelf overschat, zijn zijn prognoses en prestatieresultaten vaak niet zo indrukwekkend als hij denkt.

Dit geldt vooral voor de vele zogenaamde professionals in elk bedrijf.

In één onderzoek werd bijvoorbeeld een groep klinisch psychologen en hun assistenten geïnformeerd over de resultaten van een onderzoek bij een patiënt met hersenbeschadiging en gevraagd om een ​​diagnose te stellen. De uitspraken van professionele psychologen waren niet nauwkeuriger of beter dan de diagnoses van hun assistenten.

De situatie is nog erger voor de specialisten, op wie velen van ons vertrouwen om beslissingen te nemen over de belangrijkste financiële kwesties: de effectenanalisten. Toen wetenschappers het vermogen van deze professionals om de winst van bedrijven te voorspellen analyseerden, waren hun prestaties meer dan alleen onbevredigend. Het bleek dat ze na verloop van tijd ook erger worden. En een test van het vermogen van professionele politicologen om wereldgebeurtenissen te voorspellen, toonde aan dat de voorspellingen van zowel specialisten als niet-specialisten slechts iets nauwkeuriger waren dan willekeurig giswerk.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

facebook instagram marketing

https://marketingbook.shop/