Clarapelsadvies
Image default
Hobby en vrije tijd

Pitch en Putt Strandhorst

Pitch en putt is een term waarbij je binnen de golfsport vast en zeker al eens van gehoord hebt. Dat hoeft ook niet echt te verbazen. Deze variatie op het gekende gewone golfen is ontzettend populair en net iets toegankelijker voor het grote publiek. Ben jij op zoek naar een leuke plek om pitch en putt golf te beleven? Dan is Pitch en Putt Strandhorst zeker een leuke kanshebber.

 

Wat is pitch en putt golf?

Pitch en putt golf zoals je dat bij Pitch en Putt Strandhorst kan spelen is een sport die al bestaat sinds 1929 toen het in Ierland werd uitgevonden. Internationaal duurde het wat langer voor de sport echt doorbrak. Zo kan je in Nederland slechts sinds 1998 de eerste baan terugvinden. Het bijzondere aan pitch en putt is dat je ook zonder ervaring aan de slag kunt. Net als bij het gewone golfen is het einddoel van het spel om een golfbal met jouw club in de hole te krijgen. In tegenstelling tot het gewone golfenzijn de banen korter en gebruik je slechts twee verschillende clubs. Je gebruikt er eentje om mee te putten en eentje om mee te pitchen. De banen zijn tussen de dertig en de negentig meter lang en een parcours bestaat ook uit 18-holes.

 

Voor wie?

Waar golf vaak bekeken wordt als een sport die vooral iets is voor de midden- en hogere klasse en dan vooral oudere heren is dat bij pitch en putt golf toch nog net iets anders. Dankzij de lage instap en de kortere holes kunnen kinderen vanaf acht jaar al terecht op de baan. Pitch en putt golf is ideaal voor iedereen die de golfsport wilt ontdekken of is geknipt als leuk uitje voor met de vrienden. Ook als teambuilding is pitch en putt golf een schitterend idee. Bij de meeste locaties kan je jouw dagje uit trouwens compleet maken met diverse eet- en drank arrangementen!

 

Pitch en Putt Strandhorst: wat kan je er doen?

Bij Pitch en Putt Strandhorst kan je, zoals je al uit de naam af kunt leiden, pitch en putt golf spelen. Het is een baan van 18 holes met par 3 in het knappe Wolderwijd. Je kunt er terecht als zakelijke klant maar ook als particulier kan je een balletje slaan op het terrein. Wil je na het sporten genieten van een exotische sfeer met een heerlijk drankje in de hand? Dan kan je terecht bij de beachclub playa de veluwe voor een deugddoende relaxerende namiddag of avond.