Clarapelsadvies
Image default
Kinderen

Op zoek naar een persoonlijk cadeau? Geef eens een boek!

Op zoek naar een persoonlijk cadeau voor de kinderen of de kleinkinderen? Misschien hebben ze al wel genoeg speelgoed gekregen, en is het tijd voor iets anders. Gewoon geld geven is ook een optie, maar is natuurlijk ontzettend gemakzuchtig en heel erg onpersoonlijk. De kleinste kinderen kennen de waarde van geld niet eens. Gelukkig bestaan er steeds meer mogelijkheden tot het laten maken van een gepersonaliseerd kinderboek. Een kinderboek, waarin je eigen kind of kleinkind de hoofdrol heeft. Behalve dat het een mooi cadeau is, dat nog vele jaren bewaard zal worden, heeft het cadeau geven van een boek nog meer voordelen. 

De vele voordelen van voorlezen 

Het is namelijk bewezen dat regelmatig voorlezen (als het aan de kinderen zelf ligt elke avond) de band met je kind versterkt. Kinderen die meer worden voorgelezen, hebben hier op school ook voordeel van: schoolresultaten van kinderen die voorgelezen worden zijn gemiddeld beter dan die van kinderen die niet regelmatig voorgelezen worden! Dit komt omdat boeken kinderen leren oplossend te denken: hoe zal de hoofdrolspeler (bij een gepersonaliseerd boek het kind zelf dus) dit probleem oplossen? Het kind zal de nodige fantasie leren gebruiken, en deze later ook kunnen inzetten bij het oplossen van andere problemen. 

Voor ieder kind bestaat er wel een boek 

Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel verschillende soorten kinderboeken beschikbaar, dat er voor elk kind wel een interessant gepersonaliseerd boek te vinden valt. Waarin is jouw (klein)kind geïnteresseerd? Is het een echte sportman die gek is op voetbal? In de nieuwste gepersonaliseerde kinderboeken kun je hem met foto en al avonturen laten beleven met zijn knotsgekke fantasie-elftal! Is Storm of Emma meer een dierenliefhebber? Laat hem of haar dan als een echte ranger door de jungle gaan, of ga samen op avontuur naar de diepzee. Pas wel op, want er schijnen daar grote haaien te zwemmen. Hoe zal dit aflopen? 

Niet alleen geschikt voor verjaardagen 

Een boek als cadeau is altijd een goed idee, daar hoef je niet voor te wachten tot het een verjaardag is. Een gepersonaliseerd avonturenboek in de diepzee is natuurlijk ook een ideaal cadeau zwemdiploma. Is je kind kampioen geworden? Naast de wisselbokaal past daar natuurlijk een mooie gepersonaliseerd boek bij. Er zijn zelfs gepersonaliseerde kinderboeken die het kind Sinterklaas laten helpen de pakjes te bezorgen, of je kind zelfs tegen een draak laten vechten. In sommige boeken kunnen meer karakters gepersonaliseerd worden: leuk voor de opa’s en oma’s die ook mee willen duiken in de diepzee! (of een draak willen verslaan, dat kan natuurlijk ook.) 

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerd-voorleesboek