Clarapelsadvies
Image default
Kinderen

Kinder speelgoed in China

Gave bestuurbare auto’s, barbie poppen en andere typische stukken speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Deze stukken worden verkocht in een blije winkel, waar alles er goed verzorgd en alles er goed uitziet. Wanneer je een stuk hebt gekocht heb je geen slecht gevoel, maar juist goed. Een goed gevoel dat je je kinderen blij kan maken met een mooi stuk speelgoed. Daarna zie je de lach en blijheid van je kinderen, met het nieuwe speelgoed, en kan je goed naar bed gaan omdat je iemand blij hebt gemaakt. Je hebt namelijk niet alleen je kinderen blij gemaakt, maar ook een chinese minderjarige arbeider, met een euro, voor een hele dag werk.

Arbeiders in China

Steeds vaker worden massaproducten in China geproduceerd in fabrieken, waar arbeiders, meestal minderjarige arbeiders, voor weinig werken. Met weinig wordt ongeveer een euro per dag bedoeld. Een euro per dag voor werken in een fabriek met slechte omstandigheden en gezondheid overschrijdingen. Hierdoor is het lastig voor deze mensen om zich te ontwikkelen door uit deze productie te stappen. Dit is het enigste wat ze hebben en kunnen verder niets anders zoeken. Omdat ze niet genoeg verdienen om ergens anders een huis of ander onderkomen te betalen en daardoor zich niet verder in de moderne wereld kunnen ontwikkelen.

Aanpak van dit probleem

Wat kan dan een potentiële aanpak zijn van dit vreselijke probleem, dat minderjarigen onderbetaald krijgen en in verschrikkelijke omstandigheden aan het werk zijn. Een aanpak kan zijn om petities in te zamelen voor het verbod van de verkoop van producten uit China die zijn geproduceerd zijn door onderbetaalde minderjarige arbeiders. Hierdoor kan er een boycot ontstaan, maar hiervoor heb je wel een grote groep aan mensen nodig. Wat een andere optie kan zijn is mensen emotioneel te laten binden, door reclames te maken waar de fabriek wordt laten zien en daardoor mensen te laten realiseren dat ze niet meer zulke producten moeten kopen.