Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Corona scherm met doorzichtig tafelzeil

En plotseling was daar Corona…

De wereld stond even stil en het blijkt nog niet zo eenvoudig om deze zo corona proof mogelijk weer op gang te krijgen. Na de inteligente lockdown krijgen we in Nederland gelukkig weer wat meer vrijheid. Mensen gaan weer naar het werk, we mogen weer naar de kapper en binnenkort mag de horeca weer open.

Het was afzien voor veel mensen. Maar als je de beelden op tv zag, dan wist je ook wel waar we het voor deden. Er zijn de afgelopen tijd veel mensen aan dit vreselijke virus gestorven en dus moeten we alles op alles zetten om verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Om dat te realiseren heeft de minister de anderhalve meter formule bedacht. Ieder volwassen persoon moet de komende tijd anderhalve meter afstand houden om zo verspreiding van het virus te minimaliseren. Ook bedrijven nemen hun maatregelen. Zo zie je bij kassa’s in supermarken al zogenaamde corona schermen hangen die zowel de winkelmedewerker als de klant moet beschermen. Het corona scherm zie je niet alleen bij de supermarkt, ook bij balie’s van receptie’s zie je ze hangen, bij bureau’s waar mensen werken. Kortom je ziet dit soort schermen eigenlijk overal al wel waar mensen vooral dicht bij elkaar komen.

Nu zijn er verschillende soorten schermen. De mooiste zijn die van kunststof. Maar dan noemen we ook meteen de duurste van alle mogelijkheden op. Het plexiglas scherm kun je ophangen of eventueel op je bureau neerzetten. Op internet zijn veel bedrijven te vinden die plexieglas voor je op maat kunnen leveren. Een goedkopere manier, welke wel het zelfde effect heeft is het inzetten van doorzichtig zeil. Doorzichtig tafelzeil is verkrijgbaar in twee variaties: gewoon transparant tafelzeil en van dat hele dikke zeil. Beide zijn een stuk voordeliger dan plexieglas. Je moet wel even creatief zijn om er uiteindelijk een corona scherm van te maken.

Er zijn ook nog kant en klare mogelijkheden met doorzichtig pvc folie. Zo’n corona ophangscherm wordt dan kant en klaar geleverd voor 75 euro. Je hebt dan een nette constructie waarbij het risico op besmetting zo laag mogelijk wordt gehouden.