Kies voor een unieke humidor

      Reacties uitgeschakeld voor Kies voor een unieke humidor

Een unieke humidor

Een humidor naar uw wensen is het mooiste geschenk wat een sigarenliefhebber kan wensen. Niet voor niets wordt jaarlijks op een van de grootste sigarenfestivals ter wereld een aantal unieke met de hand vervaardigde humidors verkocht. Het Habanos Festival in Cuba is ‘the place to be’ en jaarlijks worden hier unieke humidors gepresenteerd. In deze blog vertellen we hier graag over en bespreken we zoals altijd de technische details van een goede humidor door ons aangeboden. Deze keer behandelen we de constructie van een standaard humidor door de fabriek geproduceerd en de constructie van een humidor op maat gemaakt.

 

Het festivalprogramma in Cuba is de laatste jaren niet gewijzigd. Doch blijft het desondanks heel interessant om er te vertoeven. Zeer exclusieve avonden met premium gastronomie en veel entertainment. Natuurlijk zijn er ook uitstappen te doen naar Pinar del Rio om de wereldberoemde tabakplantages te bezoeken. Namelijk Vuelta Abajo. Verder zijn er fabrieksbezoeken in Havana-stad, de inmiddels internationale ‘habanos-sommelier’-wedstrijd, sigarentastings, rumtastings en nog veel meer moois. Tijdens het Habanos festival bruist de stad en de rest van het eiland van de activiteiten. Tijdens het evenement mag Cuba ruim 1600 gasten uit zo’n 60 landen verwelkomen. Fidel Castro komt de laatste jaren niet meer op het festival. Echter komen veel andere internationale sterren opdraven om te zorgen voor een hoog glamour gehalte. Op de avond van de tweede dag vond in 2015 de viering van de ‘Casa del Habano’ plaats. Het concept bestond inmiddels 25 jaar. Op deze avond werd in de ‘Laguito Protocal Hall’ met een groots feest de 25-jarige geschiedenis gevierd. Er werd bij stil gestaan dat er inmiddels 140 winkels deel uit maakten van het prestigieuze netwerk om het gehele assortiment Habanos sigaren te verkopen. En dit aandeel blijft alsmaar stijgen. Ter ere van dit grote feest werden slechts 3500 humidors met als thema ’25th Anniversary’ gemaakt voor de Casa del Habanos. De humidor werd gevuld met 15 sigaren van het merk La Gloria Cubana Piramides (ringmaat 52 en lengte 156 mm) en 15 La Gloria Cubana Robustos Extra (ringmaat 48 en lengte 170 mm). Verder werd tijdens het festival meer dan 740.000 Dollar gedoneerd aan de Cubaanse publieke gezondheidszorg. Dit was de opbrengst van 6 unieke humidors tijdens de ‘Grand Humidor Auction’. Een evenement wat elk jaar plaatsvind waarbij ontzettend mooie, excentrieke humidors worden verkocht tegen opbod. Elk groot merk had zoals elk jaar een bijzondere humidor met de hand laten maken. Voor de beginner: de grote Cubaanse sigarenmerken zijn natuurlijk Cohiba, Montecristo, Partagas, Romeo y Julieta, Hoyo de Monterrey en H. Upmann.

 

Om terug te komen op unieke humidors welke wij verkopen willen we deze keer de aandacht vestigen op de constructie. In wezen is de constructie van een humidor uit een fabriek hetzelfde als de constructie van een humidor op maat gemaakt. Natuurlijk zijn er veel zaken waar wij als specialist aandacht voor hebben en zijn er veel humidors welke wij absoluut niet willen verkopen. Het aanblik blijft voor onze klanten het allerbelangrijkste, wat daaronder schuilgaat is voor hen minder van belang dan voor ons. Het oog wil ook wel wat is een bekend gezegde en is zoals wij keer op keer beseffen het voornaamste. Een product als de humidor is een luxe product en dat moet gezien worden. De meeste sigarenliefhebbers willen graag laten zien wat voor kostbare sigaren ze in huis hebben. Andere liefhebbers laten dit minder graag zien en houden de exclusieve longfiller sigaren uit het zicht. In deze moderne tijden zien we hierin een tweescheiding. Sommige liefhebbers hebben de humidor graag in de woonkamer. Andere sigarenliefhebbers richten een men’s cave in op een plek die alleen voor hen en genodigden is. Al bij al komt het erop neer dat de constructie compleet verschillend is keer op keer. Een humidor zonder glaswerk heeft minder verstevigingen nodig dan een humidor met veel glaswerk. Zoals u begrijpt is vanwege de hoge luchtvochtigheid in de humidor een zeer sterke constructie nodig. De meeste humidors welke u in een humidor webshop kunt u vinden zijn gemaakt met multiplex of mdf aan de binnenkant. Andere humidors worden uit stevig hout gemaakt en vervolgens aan de binnenzijde gevoerd met Spaans cederhout. Er zijn zelfs humidors welke compleet uit Spaans cederhout worden gemaakt. Het nadeel hiervan is dat het Spaanse cederhout zacht is en daardoor snel beschadigd.

 

Humidors gemaakt uit stevig hout zijn niet noodzakelijk beter dan humidors gemaakt op basis van multiplex of mdf. Een humidor gemaakt met een basis van stevig hout heeft vaker last van de hoge vochtigheid binnenin. Stevig hout verdraagt minder vocht en zal meer uitzetten ten opzichte van multiplex of mdf. Met andere woorden heeft een humidor gemaakt op een basis van stevig hout meer kans om op lange termijn scheuren en misvormingen te vertonen. Voor een humidor op maat ontwerpen wij eerst een stevige constructie waarbij goed wordt gekeken naar de luchtcirculatie. Met de aanwezige kennis kennen wij inmiddels het klappen van de zweep. Vervolgens wordt de binnenkant met echt Spaans cederhout bekleed. Dit bekleden gebeurd met fineerhout. Fineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam en wordt voornamelijk gebruikt voor interieurtoepassingen. De dikte van het fineer van het Spaanse cederhout is belangrijk, hoe dikker des te meer vocht kan het hout opnemen. Dat is 1 van de belangrijkste eigenschappen van het echte Spaanse cederhout, Cedrala Odorata. De andere zeer belangrijke eigenschap van het hout is de geur welke mee zorg draagt van het laten rijpen van uw kostbare sigaren. Het bouwen van een humidor met fineer is zeer ingewikkeld, maar de sterkte van de constructie op basis van mdf of multiplex heeft ervoor gezorgd dat dit juist de reden is waarom wij succesvol zijn in het maken van humidors op maat en humidors uit de fabriek van Adorini verkopen. Het goede van humidors met een afwerking van fineer is de oneindige mogelijkheden en de toepasbaarheid van hoge kwaliteitslak voor een zeer luxueuze uitstraling van de humidors. Qua hout aan de buitenkant wordt meestal gekozen voor kers, eik, palisander en walnotenhout.

 

Voor meer informatie over ons kijk op http://www.humidorkoning.nl.