Een led schijnwerper in de theaterzaal

      Reacties uitgeschakeld voor Een led schijnwerper in de theaterzaal

Het mooie van een led schijnwerper kopen is dat er steeds meer industrieën en mensen zijn die er nieuwe toepassingen voor vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van led verlichting in het theater en voor andere podia. Hiermee bedoelen we niet eens zozeer het gebruik van led lampen voor de verlichting van de zaal zelf (alhoewel dit heel goed kan) maar juist het gebruik van led lampen om het podium en de artiesten te verlichten.

Een led schijnwerper wordt niet warm

Een van de grootste problemen waar artiesten mee te maken hebben op het podium is de warmte die van de stageverlichting komt. Omdat de lampen erg sterk moeten zijn voor een duidelijke lichtbron, kan dit voor veel zweten en algemene narigheden zorgen.

Het mooie van een led schijnwerper in dit geval is dat het warmte afgeeft. Voor de rest werkt het exact hetzelfde en zorgt het voor goede resultaten, alleen het grootste nadeel wordt weggenomen.

 

Led verlichting produceert een geconcentreerde lichtstraal

 

Traditionele lampen werken eigenlijk heel eenvoudig. Door een grotere lamp te gebruiken kan er meer licht geproduceerd worden. Als gevolg zijn stagelichten eigenlijk altijd heel groot en onhandig. De led lampen die in een led straler zitten zijn juist heel geconcentreerde waardoor er een duidelijke lichtstraal gemaakt kan worden, zonder dat de lamp zelf erg groot is. Hierdoor is het mogelijk om meerdere lampen bij elkaar te hangen, en de gebruikte oppervlakte aan de railing te minimaliseren.

Led lampen gaan ook nog eens heel lang mee

 

Omdat stagelampen vaak voor een paar uur heel intensief worden gebruikt en daarna weer snel afkoelen, gaan ze eigenlijk maar heel kort mee. Dit komt enerzijds omdat klassieke lampen het niet fijn vinden om voor voor kortere tijden intensief gebruikt te worden, en vervolgens weer een tijd niet. Een andere belangrijke factor is het feit dat traditionele lampen onder optimale condities überhaupt niet heel lang meegaan. Een gemiddelde halogeenlamp gaat maximaal 4000-5000 uur mee. Led lampen gaan gemakkelijk 50.000 branduren mee, wat meer dan het 10voudige is. Dat meegerekend met alle andere voordelen maakt een led schijnwerper al snel de beste keuze.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html