Begin een administratiekantoor als franchisenemer

      Reacties uitgeschakeld voor Begin een administratiekantoor als franchisenemer

Ben je van plan om zelf een administratiekantoor te beginnen? Als je al ervaring hebt in die sector dan is dit heel goed mogelijk. Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt zijn er veel start-ups en ZZP’ers die graag gebruik willen maken van de diensten van een financieel adviseur of boekhouder. Eén van de manieren om je bedrijf snel van de grond te krijgen is het nemen van een franchise. Daardoor hoef jij je alleen maar op je kerntaak te focussen, en laat je marktonderzoek, promotie en huisstijl over aan het moederbedrijf.

 

Wat voor voordelen heeft een franchise

Franchises zijn allang niet meer alleen iets van huishoudwinkels en supermarkten. Ook veel bedrijven in de dienstverlenende sector werken volgens het franchiseconcept. Dat geldt voor juridische adviesbureaus, marketingspecialisten en administratiekantoren. Zij profiteren van de kennis en naamsbekendheid van hun moederbedrijf. Ook biedt hun franchisegever begeleiding bij de opstart en promotie van hun onderneming. Binnen de vereniging van franchisenemers is het makkelijk om connecties en innovatieve oplossingen te krijgen en te delen.

 

Kies een franchise die je vertrouwt

De ene franchise is de andere niet. Je wilt, voordat je met een franchisegever in zee gaat, precies weten wat je verplichtingen zijn. Sommige “hard franchises” kunnen je dwingende eisen stellen met betrekking tot winstmarges, marketing en zelfs huisvesting van je onderneming. En uiteraard wil je een objectieve inschatting van de omzet die je na de opstartperiode kunt verwachten. Elke franchisegever is, mits aangesloten bij de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), verplicht om eerlijke informatie hierover te verstrekken. En in contact treden met gevestigde franchisenemers kan je ook een goed beeld opleveren van de betrouwbaarheid van je toekomstige partner.