Advocaat Turnhout in de zoekmachines?

      Reacties uitgeschakeld voor Advocaat Turnhout in de zoekmachines?

Advocaat Turnhout in de zoekmachines had handig geweest… Een advocaat in Turnhout had me misschien geholpen om de zware veroordeling te voorkomen. Maar ik was eigenwijs en dacht zonder advocaat Turnhout regel ik dat zelf wel even. Er zijn in je leven van die besluiten, die je achteraf berouwd, maar niet meer terug kunt draaien en dus de consequenties moet aanvaarden, al zijn ze niet prettig. En dan te bedenken dat ik met een advocaat Turnhout gewoon eenvoudigweg beter af zou zijn geweest. Maar in het kader van (verkeerd) zuinig zijn, koos ik zonder advocaat Turnhout voor de rechtbank in Turnhout te verschijnen. En de consequentie is nu dat ik veel geld kwijt ben en 3 maanden gevangenisstraf heb gekregen. Natuurlijk wanneer ik eerder nagedacht had, was het niet zover gekomen, maar achteraf is alles altijd eenvoudiger. De vraag is, waarom had ik eigenlijk een advocaat Turnhout nodig gehad, de reden waarom ik er geen had, had alles te maken met eigenwijs zijn en verkeerd zuinig gedrag. Het begon ongeveer een jaar terug. Ik was vanuit Aken in Duitsland onderweg naar een belangrijke zakenafspraak in Antwerpen. Ik rijd al jaren een Audi A8, full options, begrenst op 250 Kilometer per uur. Hij accelereert als een Porsche en voor je het weet zit hij al op 200 kilometer. Omdat ik veel in Duitsland rijd, ben ik deze hoge snelheden gewend en volgens mij is het helemaal niet veel gevaarlijker dan al die snelheidsbeperkingen en de daarbij behorende automobilisten die de maximumsnelheid ook op de linkerbaan niet zullen halen. Ik praat nu over typisch Belgisch en Nederlands verkeersgedrag. Het klopt, niet toegestaan sneller te rijden, maar om dan als een soort van eigen rechter voor anderen te bepalen hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen, gaat toch een beetje te ver en is volgens mij nog gevaarlijk ook. Ik was dus in mijn super snelle Audi A8 onderweg van Aken naar Antwerpen, waar ik een heel belangrijke afspraak had. Ik kwam met ongeveer 230 kilometer bij de grens met Nederland aan en moest vanaf de grens terug naar 120 en zelfs hier en daar 100 kilometer per uur. Er was veel verkeer en er werd erg Nederlands gereden, dus het schoot helemaal niet op en dat terwijl ik al een beetje aan de late kant vertrokken was uit Aken. Gelukkig gingen veel auto´s richting Maastricht of Eindhoven, ineens was de snelweg weer een stuk rustiger en kon ik tot de grens flink gassen. Ik reed met zeker 190 kilometer de grens met België over en zag dat het nog steeds lekker rustig was, ik zou op die manier de verloren tijd, opgelopen op dat kleien stukje Nederland, wel weer inhalen en niet te laat komen op mijn belangrijke afspraak. Vlak voor Hasselt rijden twee vrachtwagens naast elkaar en moet ik terug naar 80 kilometer. De vrachtwagen die aan het inhalen is, denkt dat hij voorbij de andere vrachtwagen is en gaat, te vroeg, naar rechts. De rechter vrachtwagen kan niet meer remmen en probeert nog naar rechts te gaan om uit te wijken. Dit lukt niet hij gaat slingeren en kantelt, hierdoor schuift de andere vrachtwagen half door de middenberm en het verkeer op de E314 richting Leuven kan niet meer verder, dus ik ook niet. Na een ½ uur is er wat ruimte gemaakt via de vluchtstrook en omdat ik het geluk had, vlak achter de vrachtwagens te staan, ben ik redelijk snel voorbij. Ik begin te rekenen en denk dat ik met een topsnelheid toch nog op tijd in Antwerpen op mijn belangrijke afspraak kan komen. Ik rijd vanaf Lummen met 250 kilometer op de E313, richting Antwerpen. Zo´n 15 kilometer voor Geel, komt ineens een oude lelijke eend naar links om een kolonne vrachtwagens te gaan inhalen, ik moet vol in de remmen om niet op die eend te knallen. Met een snelheid van nog geen 100 kilometer haalt hij de vrachtwagens in, het schiet helemaal niet op en de kolonne is behoorlijk lang. Niet ver voor Geel kijk ik in mijn achteruitkijkspiegel en zie tot mijn schrik (maar eigenlijk opluchting) een motoragent achter me rijden. Ik denk, dat is geluk bij een ongeluk, die 100 kilometer van die eend en daardoor van mij ook, bevalt me helemaal niet en ik kom waarschijnlijk niet meer op tijd, maar ik krijg geen snelheidsbekeuring (en waarschijnlijk nog veel meer met de snelheid die ik 10 kilometer eerder had gereden). De eend gaat eindelijk naar rechts, ik doe hetzelfde nadat ik voorbij de eend ben, om de motoragent door te laten rijden. Tot mijn verbazing gaat hij voor me rijden en moet ik hem volgen de parkeerplaats bij Geel op. Op tijd bij de afspraak kan ik nu wel vergeten, maar ja een bekeuring gelukkig ook met die snelheid van 100 kilometer. Ik stap uit en de motoragent neemt me mee naar een politiebusje. Er staan overigens alleen maar auto´s met Duitse en Nederlandse kentekens, blijkbaar is dit een algemene controle voor buitenlanders. Binnen wordt mij verteld dat ik aangehouden ben wegens te hard rijden. Ik ben volledig verbaasd en vraag hoe ze daarbij komen. Mij wordt verteld dat het door een mobiele camera langs de weg, zo´n 5 kilometer voor de parkeerplaats, gemeten was. Dat maakte me helemaal gelukkig, toen reed ik met een snelheid van 100 achter de oude lelijke eend. Dat vertelde ik ook. Mij werd verteld dat dat niet klopte en dat ik 169 kilometer per uur had gereden op die plek. Langzaamaan begon mijn gevoel van opluchting om te slaan in een gevoel van onmacht en boosheid (wanneer die camera 15 kilometer van de parkeerplaats had gestaan had dit ook niet geklopt, dan had ik 250 kilometer per uur gereden..). Ik moest direct betalen, wat ik weigerde, dit was geld kloppen bij buitenlanders, daar doe ik niet aan mee. Oplichten kan ik zelf als de beste, daar heb ik geen anderen voor nodig. Laat het maar voorkomen. Nadat ze al mijn gegevens hadden opgenomen, kon ik verder. Ik kwam veel te laat op mijn afspraak, maar die kon er wel om lachen. Ik kreeg een oproep om voor de rechtbank in Turnhout te verschijnen, dat zou ik wel even regelen, een advocaat Turnhout had ik niet nodig. Na de uitspraak wist ik wel beter, voor de rechtbank in Turnhout heb je een advocaat Turnhout.